Inge van Bommel stuurde ons onderstaand bericht van de kampioenen…

‘Waar de mussen vorige week door de hitte nog van het dak vielen, waaiden de mussen gisteren van het dak door de enorme wind. Niets zo veranderlijk als het weer en dat blijkt deze tweede helft van de veldcompetitie wel. Van ijskoud, tot bloedheet en gisteren was er enorm veel wind.

Maar de meiden van de B2 hadden zin in de wedstrijd. Op het sportpark in Lierop was het druk. Veel korfbalwedstrijden stonden er nog op het programma en daarnaast was er een voetbaltoernooi gaande.

De wedstrijd tegen Rosolo B2 kon eerder niet doorgaan waardoor de B2 het helaas zonder hun vaste coach Michelle Verrijt moest doen. De interim coach had duidelijke aanwijzingen gegeven waardoor iedereen wist wat er van hen verwacht werd. Door de wind moesten de lange ballen minder gespeeld worden en schieten van grote afstand was ook erg lastig. De wedstrijd begon en DAKOS B2 kreeg veel kansen. Het duurde even voordat de beloning er ook was en de meiden de korf wisten te vinden. Na de 1 – 0 viel ook snel de 2-0. Het andere vak werd aanval en scoorde heel snel de 3-0. Een heerlijk begin. Helaas volgde daarna meteen een strafworp en afstandsschot van Rosolo waardoor de spanning weer even terug was. De verdediging stond vervolgens goed en de aanval creëerden veel kansen en voor rust werd het nog 5 – 2!  In de rust werd de meiden verteld dat ze zich echt nog meer mochten belonen en dat de bal rustig en met kleine stukjes naar het andere vak gebracht moest worden gebracht. Geen risico’s.

Na rust stond de verdediging erg goed, maar doordat Rosolo ook wat had gewisseld was het voor de aanval even moeilijk om tot scoren te komen.

Gelukkig werd er na een mooie aanval de 6 – 2 gescoord en daarmee was het kampioenschap eigenlijk wel binnen. Met nog een 12 minuten op de klok scoorden DAKOS nog twee keer en Rosolo scoorde nog een keer. Eindstand 8 – 3 en een meer dan overtuigende en welverdiende overwinning voor de meiden van DAKOS B2. Het DAKOS lied werd gedraaid, de champagne ontkurkt, de medailles uitgedeeld en door de trotse ouders werden ook nog mooie shirts cadeau gedaan! In de kantine werd er nog genoten van taart, broodje snack etc.

Meiden van de B2, coach Michelle en trainsters Marita en Kim H van harte gefeliciteerd met dit mooie kampioenschap!

Het korfbalseizoen is nog niet ten einde. Volgende week zaterdag speelt de B1 nog tegen Rosolo B1 om een plek in de finale van het Nederlands Kampioenschap en daarnaast zijn er nog reguliere wedstrijden. We korfballen dus nog even door en de jeugdleden gaan a.s. vrijdag genieten van de DAKOS dag ter afsluiting van het seizoen!’