Het zaalseizoen zit er nagenoeg op en als DAKOS zijnde kijken we terug op een mooi, sportief en goed zaalseizoen. Senioren 2 t/m 5 eindigden op plek 3, 4 of 5 en draaiden dus prima mee. Bij de jeugd waren er een aantal hele mooie resultaten. De A1 en D1 werden ongeslagen kampioen. Zij wisten alle 14 wedstrijden te winnen! De D2 leek lange tijd op een mooie tweede plek af te stevenen, maar doordat de concurrentie punten verspeelden, werd de D2 afgelopen zaterdag na een spannende wedstrijd toch kampioen. Voor dit jonge team een onverwacht, maar zeker heel mooi resultaat!

De C1, E2, E3 en E4 werden knap tweede in de poule achter de terechte nummer 1. Buiten zullen al deze teams hoger worden ingedeeld en deze uitdaging is alleen maar goed. De E1 eindigde in de middenmoot en de F1 en F2 teams hebben het best wel zwaar, maar gelukkig wisten ze beiden te winnen of gelijk te spelen in de laatste wedstrijden en dat biedt perspectief voor buiten. Zij zullen lager worden ingedeeld, waardoor de kans op een overwinning of gelijkspel wat groter wordt.

En dan senioren 1, zij wisten op een mooie vierde plek te eindigen, maar dat betekende weinig garanties. In eerste instantie moest er afgerekend worden met MKV om de plek in de hoofdklasse vast te houden en daarna met SVOC. De uitwedstrijd van MKV was een hele goede wedstrijd en hiermee was de thuiswedstrijd een formaliteit, maar waarin zowel MKV als DAKOS lieten zien dat ze beiden in de hoofdklasse thuishoren. MKV degradeert en DAKOS ging door. De kampioen van de overgangsklasse promoveert dit seizoen niet rechtstreeks naar de hoofdklasse en daardoor moesten DAKOS en SVOC uitvechten wie er volgend zaalseizoen in de hoofdklasse mag spelen. De eerste wedstrijd was eigenlijk in het voordeel van SVOC, maar zij vergaten de trekker echt over te halen, waardoor DAKOS in de laatste seconde van de wedstrijd een gelijkspel uit het vuur wist te slepen!

Zondag 17 maart, telde maar een ding en dat was winst! En DAKOS werd gesteund door het massaal opgekomen publiek. De trotse D2 en E speelsters liepen mee op en de wedstrijd kon beginnen. DAKOS nam het initiatief, maar SVOC bleef in het spoor. Tot voor rust waarin DAKOS een groter gat sloeg. Na rust werd het een echte strijd. SVOC gaf duidelijk niet op en kwam terug. Tot drie doelpunten met nog 1,5 minuut op de klok. 18 – 15 werd 18 – 16 en in de laatste minuut kreeg SVOC nog een strafworp, die benut werd, 18 – 17. Met nog minder dan een minuut op de klok mocht DAKOS nog een keer gaan aanvallen. Dit deden ze beheerst en op het moment dat DAKOS nog een schot wilde lossen, klonk het eindsignaal. Winst, groot applaus en een plek wederom in de hoofdklasse volgend seizoen met Arno Theunisse aan het roer! Top gedaan allemaal en iedereen bedankt voor de fanatieke support! Het was een mooie ambiance in de Postel en dat heeft senioren 1 zeker geholpen!

Nu een weekje rust en dan weer naar de velden in Lierop en Someren–Heide. Hopelijk tot dan!