Van Inge van Bommel kregen wij onderstaand verslag van de kampioenen…
‘Op zaterdag 18 februari konden de meiden van de E1 en D2 kampioen worden. Beide teams hebben deze zaalcompetitie nog geen wedstrijd verloren en staan dus ongeslagen bovenaan. Een knappe prestatie van beide teams. De E1 kreeg in de competitie eigenlijk alleen echte tegenstand van Rosolo E1, maar deze wedstrijd werd zeer knap gewonnen. De andere wedstrijden speelden onze meiden vaak met 4 speelsters en lieten zij de tegenstanders met 5 of 6 speelsters spelen zodat het voor beide partijen leuk bleef. Gisteren was er in de eerste 10 minuten toch sprake van wedstrijdspanning. Guusje, Anne, Ize, Mirthe, Janna en Danique hadden er erg veel zin in, maar hadden moeite om de korf te vinden. De Eendracht vond de korf wel en een tussenstand van 0 – 1 kwam op het scorebord te staan…….
Maar gelukkig kwam er snel 1 – 1 op het scorebord te staan en vervolgens schoten de meiden even heel zuiver en liepen ze snel uit. Super. De spanning was er af en het feestje op de tribune kon al beginnen. Uiteindelijk werd het 12 – 2 en kon het DAKOS lied in de Postel worden ingezet. Meiden en coaches van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie! Geniet ervan en na de herindeling kunnen jullie de tweede helft van de veldcompetitie vol aan de bak. Een mooie uitdaging ligt daar te wachten!
Tijdens de wedstrijd van de E1 zaten de meiden van de D2 al op de tribune om de E1 aan te moedigen. Jeugdprinses Sanne, jeugdboerin Irene, Cato en Maartje spelen in dit mixteam. Deze dames moesten aan het begin van het seizoen aan elkaar wennen maar in de zaal gaan ze als een speer. De directe concurrent werd in de tweede onderlinge ontmoeting duidelijk verslagen en dus op naar het kampioenschap! De wedstrijd van gisteren was eigenlijk alleen maar een formaliteit, maar de meiden van de D2 hadden er enorm veel zin in en bleven maar scoren. Rooi D1 stond erbij en keek er eigenlijk naar. Uiteindelijk wist de D2 met 23 – 0 te winnen en konden ook zij de kampioenshirtjes aan en een feestje gaan vieren. Topprestatie meiden en coaches en op naar de buitencompetitie! Want ook jullie zijn toe aan wat meer tegenstand! Klik HIER voor foto’s.
De zaalcompetitie loopt op zijn einde en op 4 maart kan de C1 nog kampioen worden. Zij staan bovenaan en op zaterdag 4 maart zullen zij in een rechtstreeks duel met Rosolo C1 strijden om het kampioenschap. Om 10:00 uur staat deze wedstrijd op het programma en supporters zijn natuurlijk van harte welkom! Overigens heeft dit team zich dus al knap geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap op zaterdag 11 maart in Venray. De A1 kan zich hiervoor ook nog plaatsen maar heeft dit niet meer in eigen hand. Houd de site (www.dakossomeren.nl ) in de gaten!