Op de qua weersomstandigheden beste dag van deze week was het goed toeven op de tot “Place de la Pétanque” omgebouwde parkeerplaats van de SV Lierop. Het zonnetje deed zo z’n best dat naast het boulen het spel “jasje aan, jasje uit” werd gespeeld op het terrein want ook de zon en de temperatuur streden om wie deze middag winnaar zou worden. Slaponline was sowieso al winnaar want na het moeizaam vol krijgen van de vorige ‘net na corona’-editie was het nu vrij snel uitverkocht en dat is fijn voor de organisatie die er weer alles aan gedaan had om voor vele Lieroppenaren een mooie gezellige middag neer te zetten en… voor een goed doel natuurlijk!

Ook aan de kinderen was weer gedacht want als papa en mama aan het boulen zijn is het wel fijn als die zichzelf ook bezig kunnen houden. Jacqueline Hurkmans en Femke Gorissen waren weer aanwezig om de kinderen die wilden te schminken, er stond weer een panna-kooi en op het voetbalveld konden ze voetballen met dank aan de SV Lierop. Opvallend waren de vele kinderwagens die deze middag rondreden, goed voor de toekomst van de Lieropse activiteiten en wellicht toekomstige boulers?

Nadat de teams zich gemeld en een nummertje getrokken hadden zochten ze elkaar op aan de hand van de indeling van de eerste ronde. Op elk van de 16 banen waren 4 teams ingedeeld die tegen elkaar gingen spelen om de volgende afvalrondes te bereiken. Het systeem is inmiddels wel bij de meesten bekend en loopt dus vanzelf. Wedstrijdleider Frank Hurkmans hoeft alleen nog maar de volgende rondes aan te kondigen als alle banen uitgespeeld zijn. Mooi om te zien dat dit allemaal in een heel relaxte sfeer gebeurt.

Na de verschillende rondes kwamen de volgende 4 teams in de halve finale:
Het team Ralf en Rens Hurkmans tegen het team David Peeters en Wiljan Kornuijt en het team Bert van Lieshout en Luuk Meulendijks tegen Bart van Brussel en ‘ome’ Marcel Versteegden.

Na deze spannende halve finales bleven de teams David Peeters/Wiljan Kornuijt en Bert van Lieshout/Luuk Meulendijks over. Zij speelden een bijzonder spannende finale met als uiteindelijke winnaars David en Wiljan. Voor David het tweede jaar op rij want vorig jaar won hij samen met ‘zijn’ Yvonne ook al.

Al met al werd het een prachtige dag, mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die het elke keer weer mogelijk maken dit te organiseren.

Dit geldt ook voor de vrijblijvende hulp van diverse personen en bedrijven zoals de firma Hurkmans voor het jaarlijkse vervoer van het zand. Wim & Ine van de Eijnden waar we onze materialen en zand op kunnen slaan. De vele schenkers van de BigBags. Helmie en Jan Verhoeven van Super Lierop voor de ‘soepele’ afspraken die we elk jaar met hen kunnen maken. Willem Hurkmans voor zijn hulp met het bij elkaar vegen van het zand. SV Lierop voor het beschikbaar stellen van het veld, de parkeerplaats, toiletten, korfbalhok en de tafels en stoelen en Thwan van Gennip voor de podiumwagen.

Maar vooral belangrijk zijn natuurlijk de deelnemers, want weer of geen weer: Zonder jullie gaat het zeker niet door. We zien elkaar hopelijk weer bij de volgende editie van het Slaponline Jeu de Boules Toernooi op Koningsdag 2024.

Peter Maas heeft tussendoor weer foto’s gemaakt. 
Zie hier ook de filmimpressie van de kinderactiviteiten op het zustersveldje en het jeu de boulen op de parkeerplaats van SV Lierop.

Inmiddels hebben de winnaars, David en Wiljan de parkeerplaats aangeveegd zodat Willem Hurkmans het heilige zand weer in de Big Bags kon doen voor volgend jaar.