De Bungalow (voorheen Rode Kruis Bungalow) zal haar activiteit, als vakantiebestemming voor mensen die zorg nodig hebben, na 60 jaar beëindigen.

Na de coronaperiode wilden veel ouderen nog niet met vakantie. Omdat het Rode Kruis geen vakanties meer organiseert, raakte de doelstelling van De Bungalow uit het zicht. Nu is het moment daar om te stoppen.

Om een volledige bezetting van de accomodatie te bewerkstelligen, werd in maart 2022 besloten onderdak aan 22 Oekraïense vluchtelingen te bieden. Met de gemeente Someren is afgesproken dat De Bungalow deze vluchtelingen zal herbergen zo lang dat noodzakelijk is.

Dit betekent dat De Bungalow gaat stoppen maar nog niet dicht gaat.

In 1963 nam Jetty van Riemsdijk-Philips het initiatief tot het bouwen van een vakantieoord voor diegenen, die alleen met zorg erop uit kunnen. Zij was toen voorzitter van de Afdeling Eindhoven van het Rode Kruis en constateerde een tekort aan plaatsen op de het vakantieschip de Henry Dunant.

De inventaris van de bungalow werd destijds geschonken door haar moeder Anna Philips-de Jong. Het huis werd ondergebracht in een aparte stichting, weliswaar onafhankelijk van het Rode Kruis, maar zij mocht destijds wel de naam van het Rode Kruis dragen.

Sinds 60 jaar hebben tienduizenden mensen uit het hele land er hun vakantie doorgebracht.