Theaterkoor Easy and Free brengt in de weekenden van 17, 18, 19 en 23 (donderdag), 24, 25, 26 maart 2023 haar nieuwe show URGENT?! De tijd dringt… Na een jaar uitstel vanwege de lockdowns zijn ze er helemaal klaar voor en hebben ze er zin in!

Na het succes van Romeo & Julia in 2019 kiest het koor dit keer voor een zelfgeschreven verhaal over een actueel onderwerp.

Wat is er aan de hand op deze aardbol? Virussen, oorlogen en milieuproblemen domineren het nieuws. Tijdens een demonstratie worden twee jonge mensen door een geheimzinnige stem uitgedaagd op bezoek te gaan bij de hoeders van de vier elementen Vuur, Lucht, Water en aarde. Het wordt een reis vol avontuur, bizarre situaties en schokkende conclusies.

URGENT?! is een show vol pakkende songs met zang, dans en spel in een decor vol visueel spektakel. Uiteraard wordt het koor begeleid door een groot live orkest.

Muziek
Het koor heeft er bewust voor gekozen om de nummers zoveel mogelijk als compleet koor ten gehore te brengen, wat een sublieme klank geeft. De arrangeurs hebben een pittige, maar zeker leuke klus gehad om de van oorsprong veelal solistische nummers, compleet te arrangeren voor het 6-stemmige koor en een groot opgezet orkest. Daarnaast zorgen een paar prachtige solo’s voor een mooie afwisseling.

De nummers zijn heel divers. Voorbeelden zijn I see fire (Ed Sheeran), Streets (Kensington), Summer night city (Abba), Innuendo (Queen), Stairway to heaven (Led Zeppelin).

Het begeleidingsensemble bestaat dit keer uit maar liefst 20 muzikanten uit Lierop, Someren en (wijde) omgeving. Deze muzikanten zorgen met hun spel voor een prachtige omlijsting van de zang.

Easy and Free staat onder leiding van dirigent Dirk Kokx die als muzikaal leider verantwoordelijk is voor zowel de zang als het begeleidingsensemble. Bovendien heeft hij diverse nummers en alle orkestpartijen gearrangeerd. De regie is in handen van Roel Verheggen, die ook het script heeft geschreven.

Naast zingen, acteren en muziek is ook dans weer een belangrijk onderdeel van deze show. De choreografie van alle dansen is gemaakt door drie eigen koorleden; Janne Verkuilen, Sandra Delhez en Jolanda Jansen en worden uitgevoerd door eigen koorleden.

Ook de vaste werkgroep van Easy and Free heeft niet stilgezeten, zij hebben weer de nodige inspanningen verricht om het decor compleet te maken. Een lust voor het oog!

Data en kaartverkoop
De voorstellingen zijn op 17, 18, 19 en 23, 24, 25, 26 maart in Theater De Ruchte.
De shows op donderdag, vrijdagen en zaterdagen beginnen om 20.15 uur.
Op zondagen beginnen ze om 14.30 uur.
De show duurt ongeveer 2,5 uur en er is een pauze.
Kaarten à € 21,50 zijn te bestellen bij de Ruchte
Meer informatie over Theaterkoor Easy and Free is te lezen op www.easyandfree.nl

Hebt u nog kaarten van ons afgelaste jubileumconcert?
Deze kunt u inleveren tijdens de shows bij de garderobe. U ontvangt dan een consumptiebon en uw jas wordt gratis weggehangen. 

Enthousiast na het zien van de show?
Na de uitvoeringen is het koor op zoek naar nieuwe leden. Elke woensdagavond repeteert het koor in De Vurherd in Lierop. Neem gerust eens een kijkje op de website van Theaterkoor Easy and Free voor meer informatie: www.easyandfree.nl.