Wat stond er zoal te lezen in de Koepel van januari 1979…

– Deze maand werd op 10 januari geboren, Tjerk, zoon van Betsie en Tom Straver.

– Het missiecomité meldt dat het afgelopen jaar tijdens bruiloften f2010,- is opgehaald door de Chineesjes.

– De fanfare meldt het 50-jarig bestaan dat in februari gevierd gaat worden. Tevens worden dan de nieuwe uniformen aangeboden en worden de oprichters A. van Asten, M. van Asten, P. van Mill en C. van Vlokhoven gehuldigd. Vanaf 21.00 uur zal het gezellige orkest Topic de avond verzorgen.

– De Lieropse Lijst ‘roept’ om woningen in een erg lang verhaal gericht aan ‘de voorzitter’. Ook willen ze meer weten over de openbaarheid van de kommissievergaderingen i.v.m. de roep om inspraak en democratisering. Tevens wordt afgevraagd hoe lang het afbouwen van de stortplaats in Lierop zal gaan duren nu de gemeente Someren zich aangesloten heeft bij de Razob. Mede hierdoor komt ook de motorclub weer ter sprake omdat zij in de bossen crossen, iets wat eigenlijk een probleem is. Misschien iets te doen op de stortplaats? E.e.a. uitgesproken op de openbare vergadering van dinsdag 12 december 1978.

– De Jeugdcarnaval van de Kaauw Voetjes is verheugd dat de komende zanikavonden grotendeels door eigen mensen wordt verzorgd. Er zouden zelfs al twee komplete ‘zanik-trainingskampen’ opgericht zijn. Alles duidt op een zeer professionele aanpak.

– In de Koepel staat een kleurenplaat die de kinderen in kunnen leveren bij Piet van de Ven.

– De SV Lierop junioren melden dat er maar twee wedstrijden zijn doorgegaan. E1 verloor ondanks doelpunten van Mario vd Waarsenburg en Wouter Megens met 3-2 van Mifano. E2 won met 2-0 van Rood Wit door o.a. een doelpunt van de ‘kleinste’ en de ‘witste’ man van het veld: Josje van Heugten. Tegen Helmond-Noord werd o-o gelijkgespeeld ondanks vele kansen van Patrick Slegers en Josje van Heugten.

– Een in memoriam wordt geschreven naar aanleiding van het overlijden van Theo Sprengers.

– Wim Hurkmans meldt bij de Voetbalclub dat de winterstop wel eens te lang kan duren. Het thuis lekker bij de kachel zitten zou wel eens op kunnen breken. Hij denkt nog terug aan het afgelopen seizoen toen Lierop tot tweemaal toe tegen Heeze moest aantreden in de strijd tegen degradatie. Het enigste positieve daarin was de paar duizend gulden die de penningmeester overhield. Maar dat hoeft voor Wim dit jaar niet meer.

– De Bosgalm meldt dat ze blij zijn dat er zich drie nieuwe leden hebben aangemeld, t.w. mej. Smeyers en de heren M. Raymakers en J. Tiebosch. Bovendien werden er drie jubilarissen gehuldigd t.w. P. Sprengers (25 jaar lid) en de heren F. Nooyen en Sj. van Rut (beiden 12,5 jaar).

– De tareieven van de kerk zijn vanaf 1 januari gesteld op: uitvaartmis f385,-, huwelijksmis f250,-, jubileummis f150,-, gelezen mis f12,50 en gezongen mis f15,-; voor degenene die met de gezinsbijdrage meedoen wordt f25,00 korting gegeven.

– Harrie Verrijt schrijft namens de belangengroep dat wordt gesteld dat jongerencentrum Nirwana in feite als werkgroep van de belangengroep fungeert. Enkele van hen vroegen om bemiddeling in een klein conflict dat binnen de groep was ontstaan.

– De KPJ brengt haar programma voor 1979 in beeld.