Ditmaal van mensen die in de rij stonden voor het Nirwana Tuinfeest. Zondag is de familie- en tributedag en schijnt de zon altijd en is de entree gratis. Gelukkig stond Piet van Bommel op zijn post om het verkeer in goede banen te leiden. Duizenden mensen komen op deze dag af, voornamelijk om de mix van goede muziek en veel kindervermaak. Voor de kinderen was een groot gedeelte van het terrein ingericht als speel- en doe-gebied en de grote tent was ook gereserveerd voor de jonge festivalbezoekers. In de tent speelden De Hippe Gasten geen flauwe kinderliedjes maar werd er soms stevig gerockt. Voor veel kinderen een eerste kennismaking met live muziek en aan de vele stralende gezichten te zien beviel dit goed. Dankzij ook hier weer de vele vrijwilligers hadden de kinderen een prachtige middag, er was echt van alles te doen.
Maar ook de ouderen vermaakten zich uitstekend. Veel buurten (“lang niet gezien”, “hoe is het met jou”) maar ook naar de muziek luisteren. Waar vind je tegenwoordig nog op een zondagmiddag Johnny Cash en Jimi Hendrix op 1 podium? Juist ja, in Lierop! Alle tributebands speelden goed vandaag en er waren veel hits te horen. Die werden dan ook luidkeels meegebruld. Met name Randy Hansen stal de show met zijn Jimi Hendrix tribute. Hij wist in alle mogelijke standen solo’s uit zijn gitaar te toveren. Indrukwekkend. Vandaag ook weer een Lierops tintje, de AC/DC tributeband Bon Scotch. Compleet met doedelzak en vlammen op het podium. En er werd gevlamd. Een energieke set, strak gespeeld en het voltallige publiek in de Multitube tent genoot volop. Er liepen zo links en rechts ook nog wat kinderen rond maar gelukkig waren de ouders zo wijs om ze van beschermende koptelefoons te voorzien want over 20 jaar een Tuinfeest houden met een doof publiek heeft ook weinig nut.
Even ontspannen na al dat gitaargeweld? Lekker op het terras zitten of een keuze maken uit het gevarieerde eet-aanbod. Ook hier een Lierops gezicht, Boyke Joosten had het druk met zijn Mexicaanse specialiteiten. Genoeg gegeten en dan nog even een speciaalbiertje drinken en luisteren naar de plaatjes van Guus en Jan. Guus Hurkmans presenteerde 10 jaar het Tuinfeest en heeft nu de microfoon overgedragen aan zijn broer Niek. En Niek deed het uitstekend, het was niet te merken dat het zijn eerste jaar was. Guus had nu alle tijd om zijn plaatjes te draaien en werkelijk alles kwam voorbij. Van de Zangeres Zonder Naam tot de meest obscure reggeaplaat uit Jamaica. Bijna het gehele weekend stonden hier mensen te dansen en te genieten.
De beste festivalavondafsluiters op dit moment zijn ongetwijfeld The Dirty Daddies. Niet verwonderlijk dus dat ze weer geboekt waren voor het Tuinfeest. Een show met rook, vuur, confetti en een mix van ruim 200 herkenbare nummers. Dit optreden tekende ook de sfeer van het gehele festival. Zingen, dansen, plezier maken en een grote glimlach op je gezicht. Deze goede ongedwongen sfeer en de gevarieerde muziekprogrammering maken van Nirwana Tuinfeest nog steeds één van de gezelligste en sfeervolste festivals van Nederland.

Tot volgend jaar!!

Ton

Zie de foto’s die onze slapfotograven op zondag maakten.

FILMS
Optreden Def Americans 
Boskat, dé sensatie
De fantastische Lieropse band Bon Scotch
Topper Jimi Hendrix 
Coldplace tribute band Coldplay

Zie ook de website Festileaks over Nirwana Tuinfeest.

Meerdere interviews/films volgen zsm