Op zaterdag begint het Tuinfeest al vroeg. Om 13 uur staat de eerste band al op het podium. Te vroeg voor velen want er is nog een lange dag voor de boeg. De campinggasten hebben inmiddels in de ochtend Lierop al verkend en de weg naar de Spar gevonden. Klaar voor – muzikaal gezien – een dag vol afwisseling. Minder hard als vrijdag en ook nu waren er weer een paar opvallende en wellicht verrassende optredens. Zo stond Voltage uit Helmond 3 jaar geleden ook op het Tuinfeest. Toen een beetje kleurloos en een tikkeltje saai maar er kan veel veranderen in 3 jaar. Veel dynamischer nu, meer onderscheidend. De eerste verrassing vandaag. Opvallend maar vooral jammer was dat Indian Askin het publiek niet helemaal mee kreeg. Te vroeg misschien voor deze veelbelovende vernieuwende band. Brass Against verraste ook veel mensen. Zij brengen covers van o.a. Tool en Rage Against The Machine in geheel nieuwe arrangementen. Een uitstekende zangeres en veel blazers zorgden voor bijna alleen maar lovende reacties. Dit is coveren op het hoogste niveau. Niet geheel verrassend maar mooi om te zien was hoe Novastar het gehele veld stil kreeg met hun uitgebalanceerde popliedjes. Het hoeft allemaal niet hard als het maar goed is!
Iets wat altijd als vanzelfsprekend wordt gezien maar dat zeker niet is, is de inzet van de vrijwilligers dit weekend. Bar-ploegen lopen zich de benen onder de kont uit om iedereen van drankjes te kunnen voorzien. Ook moeten de koelingen constant bijgevuld worden. Geen tijd voor een praatje want de volgende dorstige klant staat alweer te roepen. Alle respect voor deze mensen die altijd met een glimlach de gasten verwelkomen. Ook dit bepaald mede de ontspannen sfeer die er altijd is op het Nirwana Tuinfeest.
Na deze lofzang terug naar de muziek. Met nog wel een verrassing: The Wombats. Jaren geleden een paar hits maar nu toch ook nog een band die er toe doet. Het veld stond vol bij dit optreden. En natuurlijk wordt er gewacht op de hitjes maar ook de onbekende nummers werden goed ontvangen. Verder kregen we deze avond nog hip hop, soul, rock en natuurlijk gipsy punk als afsluiter. Gogol Bordello sloot al eens eerder het Tuinfeest af en nu mochten ze weer. Weer op dezelfde kleurrijke, humorvolle en muzikale manier. Het publiek genoot er van en keerde tevreden terug naar camping of naar huis. En op zondag komen ze allemaal weer terug.
De familiedag met in de middag alle aandacht voor de kinderen.

Ton

Zie HIER de foto’s van de zaterdag
Zondag HIER LIVE te volgen

FILMS zaterdag
Optreden Brass against
Interview Heideroosjes
Voltage met interview Dave
Interview trouwe Nirwanaganger  Henry Tinnemans
De ‘Wegwijzers’ Harrie, Franske en Toon
The Wombats incl. interview
Optreden Gogol Bordello

Interviewronde Siris dag 2

Meerdere filmpjes volgen…