Vrijdagmiddag 12 uur, een file in de Groenstraat. Eén keer per jaar gebeurd dit als de campinggasten van het Nirwana Tuinfeest aankomen. Allemaal op zoek naar een goed plekje. Jammer dat de meeste tenten moesten worden opgezet in de regen, maar het zal snel drogen dit weekend. Dankzij de vele (maar helaas iedere jaar minder) vrijwilligers is Nirwana Tuinfeest op vrijdagmiddag klaar om de duizenden enthousiaste bezoekers te ontvangen. Willy heeft zijn schema ook weer rond gekregen zodat iedereen netjes de auto kan parkeren. Voor vragen of problemen zitten de receptionisten Jan en Jan op het kruispunt om alles weer in goede banen te leiden.
Het is altijd een twijfelachtige eer om als band het Tuinfeest te moeten openen, maar de laatste jaren is toch merkbaar dat veel mensen steeds eerder richting podium komen. Fijn voor de band, je wil toch je muziek laten horen. Opvallend veel mensen vandaag met een Heideroosjes t-shirt. Hoopten ze op een terugkeer van de band en hebben ze de shirts bewaard? Dan hebben ze gelijk gekregen want de Heideroosjes stonden weer op het podium. Weer met hetzelfde enthousiasme, spontaniteit en humor zoals we ze kennen. Mijn advies is: t-shirt uitwassen, strijken en weer in de kast leggen want dit was ongetwijfeld niet de laatste keer dat we de Heideroosjes zagen.
Een andere band die zeer succesvol was vrijdag was Andy Frasco. Razend populair in Lierop en een graag geziene gast op het Tuinfeest. Hij speelde in de Multitube tent en dat is de perfecte setting voor deze entertainer. Sfeervoller, intiemer, meer gelegenheid het publiek bij het optreden te betrekken. Deze vrijdagavond stond in het teken van de gitaar en dat wordt altijd gewaardeerd in Lierop. Maar je moet wel blijven rocken en niet te veel gaan zitten pielen op je gitaar want dan verslapt de aandacht snel. Gelukkig hadden de meeste bands dit wel door en werd iedere band goed ontvangen. Navarone overtuigde met het eigen repertoire maar zeker ook met 2 uitmuntende covers. Ze waagden zelfs AC/DC te coveren in het dorp waar Bon Scotch toch de AC/DC lakens uitdeelt.
En zo verliep deze avond weer uitstekend. Tevreden gezichten en het nieuwe biermerk ging er even hard in als het oude. Op naar de zaterdag. Meer bands, maar ook meer afwisseling.

Ton

Zie de foto’s van vrijdag door onze slaponline fotograven

FILMS studio tuinfeest/siris
Klaar voor de start
Niek neemt presentatie over van Guus    
Optreden Heideroosjes 
Harrie interviewt Coen van Oosterhout (Agitator)
Op de camping
Feest met muziek en bier
Eerste dag met interview Koen Meulendijks

Tuinfeest HIER live te volgen tijdens optredens.

ALLE nieuws over Nirwana Tuinfeest ook verzameld te vinden op slaponline.

Er volgen vandaag nog meer filmpjes…