Pas op maandag 30 december sluit PostNL alle brievenbussen na de laatste lichting van 17 uur waarna op donderdag 2 januari de brievenbussen voor 12 uur weer open gaan. Daar wilden vuurwerkvandalen echter niet op wachten. Ze sloegen gisterenavond omstreeks 22.15 uur toe in Lierop. De brievenbus van de PostNL bij de kerk werd door middel van zwaar vuurwerk opgeblazen. Een enorme knal deed de buurt opschrikken. Het incident is meteen doorgegeven aan de politie en PostNL. Gelukkig bleek de – in het restant van de brievenbus – aanwezige post niet beschadigd. Deze is overgeheveld naar de brievenbus in de SPAR en zal z’n afzenders op een normale manier bereiken.
PostNL laat via een sticker op de nog staande voet weten dat een nieuwe brievenbus geplaatst zal worden tussen 6 en 10 januari a.s. en dat je de post tot die tijd af kunt geven bij een postkantoor van Post NL. Intussen is bekend dat je je post tot die tijd ook kunt afgeven bij de SPAR in de brievenbus binnen.
Als de daders spijt hebben kunnen ze zich melden bij de politie. Anders zou het zo maar eens kunnen zijn dat ooggetuigen ze aangeven bij dezelfde politie (0900 8844).