De Eurosjopper organisatie kan weer terugkijken op een uiterst succesvol festival. Wederom een feest van en voor bands met weer bijna alle denkbare muziekstijlen. Maar het was niet alleen maar bandjes kijken maar ook dansen op de steeds populairder wordende area met diverse dj’s. Veel publiek in deze area heeft geen live band gezien en andersom geldt dit ook. Ook de Vinylbus van Guus trok weer veel bezoekers en hier waren indrukwekkende, en soms pijnlijke, dancemoves te zien. Er was dus muzikaal voor elk wat wils, een goede formule van Eurosjopper. Maar ook veel mensen kwamen om te buurten en oude bekenden te ontmoeten. En om veel bier te drinken natuurlijk, nog steeds traditioneel uit glazen flesjes. Scouting Lierop verzorgt al jaren de barvrijwilligers en het eetgebeuren. Dit jaar was er een andere aanpak. Door meer mensen achter de bar waren de wachttijden beperkt, je had al een vers en koud flesje bier voordat je iets kon zeggen. Ook de keuken was rigoureus aangepakt. Was het voorheen 1 grote keuken, nu waren er 3 verschillende verkooppunten met ieder hun eigen aanbod. Een gouden greep, ook hier waren de wachttijden beperkt en ook voor de Scouting was alles veel overzichtelijker.
Kortom, na deze veranderingen kan het festival weer jaren mee. En al regent het volgend jaar ook weer maanden achter elkaar, tijdens Eurosjoppper waaien alle buien over!

Ton van Hoof

Peter Maas was namens slaponline aanwezig voor de foto’s en Inge Verbeem met Rob Fritsen tekenden namens Siris voor onderstaande filmimpressie.
Austeja Jonikaite had diverse interviews met organisatie en bezoekers getuige het 2e filmpje.

De komende dagen zal dit bericht aangevuld worden met meer filmimpressies en foto’s.