Wie dichtbij huis wil genieten van een mooie film kan op 5 februari terecht in de bioscoopzaal van de Ruchte waar de film ‘The Other Side Of Hope’ draait.

Khaled, een jonge Syrische vluchteling, belandt in Helsinki. Met grote hoop op een betere toekomst probeert hij hier politiek asiel te verkrijgen, maar moet helaas besluiten in het illegale circuit te duiken. Vijftiger Wikstrom zet een punt achter zijn leven als vertegenwoordiger van herenoverhemden en stropdassen. Ook zijn alcoholische vrouw zet hij aan de kant. Dankzij een winnende partij poker vergaart hij een klein fortuin, waarmee hij een slechtlopend restaurant in een achterafstraatje in Helsinki koopt.

Wikstrom treft Khaled aan op de binnenplaats van zijn restaurant. Na een kort handgemeen raken de mannen in gesprek. Wellicht herkent Wikstrom iets van zichzelf in de gehavende man, want hij besluit Khaled in te huren om voor hem te komen werken. Bovendien kan Wikstrom wel een afwasser gebruiken. Een droogkomische boodschap die nooit drammerig wordt.

Regisseur: Aki Kaurismaki
Cast: Sherwan Haji, Sakari Kuosmanen, Simon Albazoon, Tommi Korpela e.a.
Jaar: 2017
Duur: 98 minuten
Land: Finland

Een film over een Syrische asielzoeker in Finland. Bekroond met de Zilveren Beer op Filmfestival Berlijn.

Entree: € 5,00
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: De Ruchte in Someren
Voor kaarten en informatie: www.deruchte.nl