Eind 2021, tijdens het uitoefenen van een van zijn hobby’s, piano spelen, brak zijn kruk en kwam Frits van de Ven heel ongelukkig terecht waardoor hij in het ziekenhuis terecht kwam. Enkele weken daarna is hij daar op 83 jarige leeftijd overleden.

Frits was dirigent van het kerkkoor van de Koepelkerk in Lierop. Maar hij is meer bekend vanwege zijn bijzondere teksten. Frits was op een speciale manier erg bezig met het geloof. Dat is te horen in zijn liederen. Daarnaast schreef hij ook grappige liederen zoals over het mooie Lierop.

De Koepelzangers o.l.v. Marion van Eijk zingen tijdens dit Tribute beide soort liederen.

Speciale gast op dit concert is Kiki van de Ven. Kiki zal een lied zingen waarvan jaren geleden haar opa Frits de tekst speciaal voor haar geschreven heeft.

Er is ook een boek verschenen met teksten en liederen van Frits. Dit boek zal deze middag gepresenteerd worden en hiervoor kan dan ingetekend worden.

Familie van de Ven zal ook aanwezig zijn om enkele verhalen/gedichten voor te dragen.

Jack Swaanen heeft als organist van het kerkkoor jaren samengewerkt met Frits. Hij zal deze middag dan ook de muzikale begeleiding en de presentatie voor zijn rekening nemen.  

Wanneer: Zondagmiddag 3 april 2022
Aanvang: 14:15uur
Locatie: Vurherd Lierop
Toegang: Gratis

Vriendelijke groet,
Marion van Eijk
Dirigente Koepelzangers