Van Stef Kornuijt kregen we onderstaand bericht…

Deze zondag staat er een mogelijk hele mooie wedstrijd op het programma voor het vlaggenschip van SV Lierop. Met nog 8 wedstrijden te gaan gaat Lierop 1 aan kop in de 4de klasse G. Ze staan met 32 punten en een doelsaldo van +25 bovenaan. Achtervolger ASV’33 1 heeft 31 punten en een doelsaldo van +22, Eli 1 staat met 29 punten en een positief saldo van 17 derde.

Ook in de strijd om de tweede periode staat Lierop 1 er prima voor. Ze moeten enkel Brandevoort 1 voor zich dulden met een punt meer. Het is in punten 14 om 13, terwijl Brandevoort een beter doelsaldo heeft met +15 tegenover +13 voor Lierop.

Komende zondag staat voor Lierop 1 om 14:00 de wedstrijd tegen middenmoter SPV op het programma, maar minstens zo interessant is de ontmoeting in Helmond waar de meeste ogen op gericht zullen zijn: Brandevoort treft ASV om 14:30. Omdat het direct de laatste speelronde in de tweede periode is, belooft er behoorlijk wat te gaan gebeuren zondag. Lierop zal zelf moeten winnen van het stugge SPV uit Vlierden, maar als ze dat ook daadwerkelijk lukt kan het wel eens een mooie zondag worden. Daarom voor de goede orde even wat scenario’s op een rij:

Lierop wint, Brandevoort wint
In dit geval gaat de tweede periode aan Lierop 1 voorbij. Het komt 1 punt tekort, maar niet getreurd; door het puntenverlies van ASV’33 valt er alsnog te juichen: Lierop loopt 3 punten uit en pakt een ruime voorsprong van 4 punten op titelconcurrent ASV’33.

Lierop wint, Brandevoort speelt gelijk tegen ASV’33
Dit is misschien wel het droomscenario voor de Rood-Witten. Lierop pakt op deze manier de tweede periodetitel met één punt meer dan de Helmondse rivaal, terwijl ook ASV’33 op 3 punten achterstand gezet wordt. Dubbel feest dus.

Lierop wint, ASV’33 wint
Ook in dit scenario kan er gefeest worden op sportpark de Renkant. Omstreeks 16:30 weten we hoe het in Brandevoort geëindigd is. Bij een overwinning van de uitploeg blijft de titelrace bijzonder spannend, maar pakt het equipe van Tim van Seggelen wél de tweede periode en kwalificeert het zich dus voor de nacompetitie om promotie.

Lierop speelt gelijk, Brandevoort wint of speelt gelijk
Helaas gaat de tweede periode in dit geval aan Lierops neus voorbij. Maar; bij een overwinning van Brandevoort loopt het nog wel een puntje uit op concurrent ASV. Een schrale troost. Indien ook in Helmond een gelijkspel op het scorebord blijft staan verandert er in de stand weinig, maar loopt Lierop de periodetitel wel mis.

Lierop speelt gelijk, ASV’33 wint
Een interessant scenario, aangezien het dan rekenen wordt in Lierop en Helmond. Het verschil in punten in de tweede periode is er dan niet meer en dus wordt het doelsaldo leidend. Dat is in het voordeel van Brandevoort, +15 om +13. Verliest Brandevoort met twee doelpunten verschil? Dan gaat het (naar alle waarschijnlijkheid) aankomen op aantal doelpunten voor. Verliezen ze met drie goals verschil, dan kan in Lierop de champagne toch nog ontkurkt worden.

Lierop verliest
Indien Lierop 1 niet weet te winnen, mogen de bubbels koud blijven staan. De periodetitel is dan voor Brandevoort, Eli of ASV’33. In de strijd om de titel kan het nog alle kanten op, maar is de mogelijkheid er ook nog dat Lierop de koppositie nog een week behoud ondanks de nederlaag.

Hoe dan ook, het wordt een spannende middag op de Renkant. Lierop start eerder dan de wedstrijd in Brandevoort, waardoor we direct na de wedstrijd nog niet weten waar we aan toe zullen zijn. Pas als het laatste fluitsignaal in Helmond heeft geklonken, weten we in Lierop waar we mogelijk voor kunnen juichen.

Wordt het de periodetitel, koppositie, beide of juist helemaal niks? Je ziet het zondag, 14:00 sportpark de Renkant. Tot dan!