Na het bericht in ED van afgelopen zaterdag en het refereren aan dat bericht op slaponline heeft wethouder Louis Swinkels als onderstaand  gereageerd op dit bericht…

“Na de uitspraak van de Raad van State in 2018 was het duidelijk, MAC Lierop kon onder voorwaarden toch activiteiten gaan ontplooien in de Herselse bossen. 
Met voorwerk van het vorige College dat al volop in verweer was is het huidige College verder aan de slag gegaan om krachtens de uitspraak MAC Lierop definitief in staat te stellen weer te kunnen gaan crossen. Niet álles mocht, maar trainingen en Nationale wedstrijden waren onder voorwaarden toegestaan.
Daartoe is al heel snel een gedoogbesluit genomen zodat de illegale status werd opgeheven en de vereniging per direct verder kon.

Helaas zijn de eerste wedstrijden in 2019 verregend of door omstandigheden afgelast en is 2020 door COVID-19 ook erg rustig geweest.
Gelukkig zijn er onlangs wel weer mooie wedstrijden verreden.
Er is sinds 2018 intensief contact met vereniging en omwonenden om met elkaar te komen tot een situatie waarmee beide kunnen leven.
Deze gesprekken lopen nog altijd en de gemeente probeert een ‘modus operandus’ te vinden dat recht doet aan de belangen van de vereniging maar ook de bezwaren van de omwonenden wegneemt of verlicht.

Beide partijen zijn voor de gemeente van belang om tot een gedragen situatie te komen, dit is een uiterst serieus proces dat zorgvuldigheid en tijd vraagt.

Maar ondertussen wordt er niet stilgezeten…

Afgelopen jaren heeft de gemeente al opdracht gegeven aan de Omgevingsdienst om onderzoek te doen naar de milieuaspecten. Dit soort onderzoeken kosten tijd omdat seizoensinvloeden meegenomen moeten worden. Maar mooi is dat recent de milieuvergunning reeds is verleend, dat is de eerste formele stap.

Momenteel wordt het proces om te komen tot een gewijzigd Bestemmingsplan opgestart en daarmee wordt het proces definitief beëindigd.
Hiervoor heeft het College een krediet van 40.000,- gevraagd aan de Raad.
Zo komt de vereniging niet direct op hoge kosten te staan, stagneert het proces niet en is er uitzicht op een volledige vergunning met bijbehorend bestemmingsplan.
Daarvoor is nog steeds de inzet en medewerking van betrokken partijen nodig.
De gemeente blijft hierin actief het initiatief nemen”.

Namens het College van Burgemeester en Wethouders
Wethouder Louis Swinkels