Vanaf 1 januari is er een overeenkomst tussen het Lieropse Greenlake Systems BV van Gerard Driessen, Greenchoice, ZummerePower en de gemeenten Someren en Asten, waarbij Greenlake Systems met tussenkomst van groene energieleverancier Greenchoice duurzame elektriciteit gaat leveren aan de gemeenten Someren en Asten en aan de leden van ZummerePower.
Greenlake produceert jaarlijks 3.800 MWh. Genoeg om eventueel heel Lierop van stroom te voorzien. Zo ver is het nog niet maar van de 3.800 MWh wordt nu wel 3.200 MWh aan de gemeente Somernen en Asten geleverd.
Tijdens het in oktober 2016 gehouden Energiecafé van de lokale duurzame energiecoöperatie ZummerePower, gaven Gerard Driessen en John Bennenbroek van Greenlake Systems BV een presentatie over de duurzame opwekking van elektriciteit met hun mestvergister aan de Lungendonk 14 in Lierop.
Greenlake Systems BV draagt graag bij aan een duurzaam en energieneutraal Someren en ging hierover in gesprek met de bestuursleden van ZummerePower. Gezien het feit dat het lopende contract met de huidige energieleverancier op 31-12-2016 afliep, was dit het moment om te onderzoeken of deze ambitie van Gerard Driessen op korte termijn te realiseren was.
ZummerePower levert aan haar leden al elektriciteit en gas via groene energieleverancier Greenchoice, maar dat gaat nu om marginale hoeveelheden in vergelijking tot de elektriciteit die Greenlake Systems BV op het net zet. Het was ZummerePower bekend dat de gemeenten in Zuidoost-Brabant, op basis van een regionaal georganiseerde Europese aanbesteding, wederom Greenchoice als energieleverancier vanaf 1-1-2017 gecontracteerd hebben.
Zie hier het hele verhaal en het interview dat Harrie van Horik had in Lierop bij het bedrijf van Gerard Driessen.