Bij het Koningschieten, gisteren op schietterrein De Roovere, was dit jaar Gilde Onze Lieve Vrouw van de zeven Weeën aan de beurt. Hun Koning, Gerard Geutjens (Gitje), had vooral rustige jaren achter de rug vanwege corona en was gebrand om er weer twee jaar aan te breien door opnieuw Koning te worden en dat lukte uiteindelijk – na 139 schoten – wonderwel.
Hij won van een select gezelschap schutters: Twan van Heugten, Jan van Seggelen, Johan Vlemmix, Willy Donkers, Stefan van Heugten en Ad Vlemmix. Natuurlijk werden zij volgens traditie voor het eerste schot vooraf gegaan door burgemeester Dilia Blok, wethouder Louis Swinkels en onze pastoor Jan.
De door Willy Donkers gemaakte vogel bleef lang fier overeind, maar net toen de 100 schoten gepasseerd werd raakte hij in korte tijd zijn – houten – veren kwijt totdat Jan van Seggelen even dacht dat hij de vogel eraf geschoten had, maar een klein bodempje bleef helaas voor Jan nog hangen. Toen werd het echt spannend wie dat eraf zou schieten. Uiteindelijk viel dat behoorlijk tegen want er werd nog enkele rondes zonder enig resultaat op het overgebleven stukje geschoten. Ook Gitje had er nog verschillende keren zonder succes op geschoten totdat hij bij het 139e schot het geluk had dat alles naar beneden kwam en hij voor de nieuwe periode van twee jaar zich weer de Koning van OLV van de zeven Weeën mag mag noemen en over twee jaar de kans krijgt zelfs keizer te worden. Een uitbundig applaus verraadde dat het hem gegund werd.
Wij feliciteren de nieuwe Koning en hopen dat hij de komende twee jaar wel veel erop uit kan trekken met zijn Gilde.

Bij de gokschut was Everard vd Zanden degene die het dichtst bij de tijd zat dat de vogel sneuvelde. Ook hem feliciteren wij met dit ‘kunstje’.

Zie onderstaand het filmpje van het verlossende schot van Gitje en de foto’s in onze slapgalerij.