Afgelopen vrijdag en zaterdag werden in een sfeervolle ingerichte Vurherd de Bonte Avonden 2023 gehouden.  De organisatie was er weer uitstekend in geslaagd een avondvullend programma neer te zetten. Met gelukkig ook Lieropse artiesten aangevuld met 3 buitendorpse.

De opening was traditioneel voor de Jeugdraad, zij zorgden voor een vol podium. Bijna geheel in het zwart met witte maskers, handschoen en beenwarmers. De lichten gingen uit en met behulp van een blacklight lichtten alleen de witte kledingstukken op. Hierdoor kwamen de synchrone danspassen goed uit de verf. Een mooi idee.

De eerste tonprater was Jorlan Manders. Een klusjesman die veel meemaakte en ook veel problemen met diverse relaties had. Veel grappen, ook over Lierop en Prins Marcel II. Dit zorgde voor veel hilariteit en Prins Marcel II nam het allemaal sportief op. Een geslaagd optreden met gelukkig maar weinig oude grappen. Sommige op het randje maar iedereen kon het goed waarderen.

De tweede tonprater (eigenlijk is het woord cabaretier voor beide mannen beter van toepassing) was Jasper van Gerwen. Hij mocht meedoen met de kampioenschappen Mens erger je niet. Maar hij had genoeg om zich over te ergeren en daar mocht het publiek met volle teugen van meegenieten. Ook hier moesten weer wat Lieropse mensen het ontgelden en deze interactie met het publiek werd goed ontvangen.

Als derde buitendorpse maakte Onze Jongens hun opwachting. 4 Muzikanten en een verteller/entertainer waren op zoek naar een prins voor hun carnavalsvereniging. Maar ze gingen weer naar huis zonder prins want ze vonden in Lierop geen geschikte kandidaat. Gelukkig mochten we Prins Marcel II houden. Een uiterst professioneel optreden met grappige muzikale intermezzo’s en onderhoudende geestige verhaaltjes.

Ook was er natuurlijk deze avond ruimte voor Lierops danstrots DNC Dance (voorheen Démarrage). Twee optredens onder begeleiding van filmmuziek. Zeer strak en ritmisch gedanst, een lust voor het oog. Met name hun tweede optreden met de muziek van de horrorfilm ‘It’ was indrukwekkend. Niet alleen de dans maar ook de kleding en schmink waren perfect.

De Heeren van de blauwe kei waren niet live aanwezig maar hadden een video gemaakt. Met een hoofdrol voor Gerard Claassen die vertelde over de geschiedenis van de blauwe kei. Interessant maar dat had misschien wel iets korter gemogen. De rest van het filmpje liet de zoektocht naar de verdwenen blauwe kei zien. Veel grappige momenten met zelfs een echt paard bij iemand in de gang. Wel een tip voor de organisatie. Als er volgend jaar weer met filmpjes wordt gewerkt is een groter scherm wel gewenst.

De aauw prinsen (SLAP) hadden de eer de avonden af te sluiten. Dit werd een groot feest met een medley van nederlandstalige carnavalskrakers die door de ex-prinsen geplaybackt werden. Jan van Lieshout jr. had het lef live te zingen en dat ging hem zeer goed af. Het was een vrolijke boel op het podium en voor iedere ex-prins was wel een toepasselijk lied gevonden. Het publiek genoot ervan en zong enthousiast mee. René Maas speelde zijn rol uitstekend als sjagrijnige ex-prins en kreeg de lachers op zijn hand.

Zo kwam er een einde aan deze mooie avonden met volop afwisseling en veel humor. Ook was er lof voor de presentator deze avonden. Stan van Hoof presenteerde vakkundig en met de nodige humor (soms gewaagd) deze 2 avonden.

Voordat het feest in het café van de Vurherd losbarstte werd er nog afscheid genomen van drie mensen van de organisatie. Sylvia Sijbers, Mart van Lierop en Marcel van Hoek werden bedankt en in de bloemetjes gezet voor hun jarenlange gewaardeerde inzet. Hun opvolgers staan al klaar dus we kunnen de komende jaren weer lekker genieten van de Bonte Avonden.

Zie de foto’s van Peter Maas in onze slapgalerij.

tvh