Toen Hannie van de Ven gisteren tijdens het traditionele Koningschieten op kermismaandag bij het 165e officiële schot de vogel neerhaalde betekende niet alleen dat zij hiermee de eerste vrouwelijke Koning in de geschiedenis van Gilde St. Antonius Abt (gruun schut) werd, maar ook dat haar man Ton (die ook mee schoot) zich hiermee prins gemaal mag noemen. Overigens is er ook bij het andere Lieropse gilde, Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën (rooi schut), nog nooit een vrouwelijke Koning geweest.
Hannie schrijft dus geschiedenis en neemt de komende twee jaren de taken over van Rob van Seggelen die in 2020 Koning werd.

De dag was begonnen met de traditionele H. Mis en vendelgroet waarna onder een voorzichtig zonnetje burgemeester Dilia Blok het eerste schot loste. Hierna ging de strijd om het koningschap van start met 12 deelnemers. De vogel was ook deze keer weer gemaakt door Frits van Lieshout die vooraf verwachtte dat hij wel 150-160 schoten mee zou gaan. Hij zat er heel dichtbij en mag ook volgende keer weer de vogel maken.

Heel toevallig was er ook bij de gokschut een vrouwelijke Koning. Annie van Lierop zat het dichtst bij de tijd dat de vogel eraf ging en zij heeft mag voor 1 jaar de titel dragen.

Zie ook de foto’s in onze slapgalerij, de filmimpressie waarin de interviews van Harrie van Horik namens Siris, volgt zo snel mogelijk.