Wat hebben we, samen met de 128 deelnemers en ‘aanhang’, weer genoten van de ontspannen sfeer tijdens het boulen op de parkeerplaats van de voetbalclub, die voor deze gelegenheid weer was omgetoverd tot ‘Place de la Pétanque”.
De weersomstandigheden werkten mee en het was een heerlijke middag en deel van de avond. Annelou heeft vanuit de hemel haar uiterste best gedaan om de weergoden te beïnvloeden, zodat haar toernooi onder optimale omstandigheden kon plaatsvinden. En dat is gelukt!

Dit jaar was de 16e editie van het Slaponline Jeu de Boules-toernooi, en het is mooi om te zien dat de animo na de vervelende coronaperiode weer enorm is toegenomen. Er waren zelfs liefhebbers die zich nu al wilden inschrijven voor volgend jaar, omdat ze dit jaar te laat waren. Helaas gaat dat niet lukken, dus het advies is: wees er volgend jaar snel bij!
Overigens… het toernooi vindt zijn oorsprong in het Jeu de Boules-toernooi voor Borneo, dat in 2006 werd georganiseerd voor onze pastoor Jan. In 2007 werd het voortgezet voor een ander goed doel: Slaponline ondersteunen om de website ‘van en voor Lierop’ zonder commerciële invloeden draaiende te houden.

Dankzij de fijne samenwerking met SV Lierop konden ook dit jaar de vele kinderen gebruikmaken van de velden. Er was weer een panna-kooi en een mini-zandbak voor de allerkleinsten. Madelon Vervuren-Verrijt was aanwezig om de mooiste creaties op de gezichtjes van de kinderen te schminken. Prachtig om te zien!

Na de aanmelding van de 64 teams om 13.00 uur gingen ze op zoek naar hun tegenstanders in de poules en een van de 16 banen voor hun eerste ronde, die bestond uit 3 potjes boulen. Alles verliep soepel, en ook de nieuwkomers begrepen snel hoe het al 16 jaar werkt. “Mister Jeu de Boules” Frank Hurkmans had weer een ontspannen middag!

Nadat de daaropvolgende afvalrondes waren gespeeld kwamen de volgende 4 teams in de halve finale:
– Het team Roel van Bussel en Koen Sijbers tegen de winnaars van vorig jaar, het team David Peeters en Wiljan Kornuijt
– Het team Kip van Lieshout en Gerard van Bussel tegen René Maas en Willem Hurkmans.

Na deze halve finales bleven de teams Roel met Koen Sijbers en Kip met Gerard. Zij speelden een uiterst spannende finale die uiteindelijk, in de invallende duisternis, met het kleinst mogelijke verschil eindigde met de stand 13-12 in het voordeel van Kip en Gerard. Voor hen de derde keer in de toernooigeschiedenis!

De prijsuitreiking na afloop werd op verzoek – heel apart – verricht door de verliezers. Koen en zijn assistent Roel feliciteerden in hun ‘act’ de winnaars Kip en Gerard voor hun uitzonderlijke prestatie en boden hen het traditionele veeggereedschap aan, zodat ze maandag het zand in de Big Bags kunnen vegen. Bovendien kregen ze ieder een kistje wijn om nog eens na te genieten. De winnaars, Kip en Gerard, wilden niet achterblijven en overhandigden daarop – gepast – eensgelijke kistjes aan de verliezers.

Al met al was het weer een prachtige dag, mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die dit evenement keer op keer ondersteunen.

Dit geldt ook voor de vrijblijvende hulp van diverse personen en bedrijven zoals de firma Hurkmans voor het jaarlijkse vervoer van het zand. Wim & Ine van de Eijnden waar we onze materialen en zand op kunnen slaan. De vele schenkers van de BigBags. Angela Bijl en Gerard Slegers van ons Leyendorp voor de ‘soepele’ afspraken die we met hen konden maken. Willem Hurkmans voor zijn hulp met het bij elkaar vegen van het zand. SV Lierop voor het beschikbaar stellen van het veld, de parkeerplaats, toiletten, korfbalhok en de tafels en stoelen en Thwan van Gennip voor de podiumwagen.

Tot volgend jaar!

Zie HIER de foto’s van Peter Maas in onze fotogalerij.