De gemeente Someren wil bezoekers verwelkomen maar tegelijkertijd wijzen ze op de kwetsbaarheid van onze mooie bossen en natuurterreinen.

Weet u dat u dan verplicht bent om uw hond aangelijnd te houden? Dit is voor de bescherming van de vele dieren die in de bossen en de natuurterreinen leven. Hieronder staat uitgelegd waarom honden aangelijnd moeten zijn. In het voorjaar worden veel nieuwe dieren geboren en daarom is het dan nog belangrijker dat uw hond aangelijnd is. Loslopende honden gaan graag op ontdekkingstocht. Ze kunnen jonge dieren aanvallen, of de ouders verjagen, met verwonding of dood tot gevolg. Ook het aanraken van een jong reekalfje heeft vervelende gevolgen; de moeder zal het jong verstoten.

Dus houd uw hond alstublieft aan de lijn. Bij de ingang van een natuurgebied staat een bordje met de regels waar u zich aan dient te houden. Dus blijf op de paden, honden aan de lijn en laat geen afval achter. Er wordt vriendelijk verzocht de regels in acht te houden. Wees bewust dat u een boete riskeert als u dit niet doet.

Op de website van de bosgroep kunt u meer informatie vinden.

Beeld: Pixabay