Gratis brengpunt bij milieustraat

Al een aantal jaren kunt u gebruik maken van het gratis brengpunt op de milieustraat voor het brengen van oud papier, glas en plastic, metaal en drankkartons (PMD). Dit brengpunt is 7 dagen per week geopend. Helaas wordt er steeds meer afval gedumpt wat daar niet thuishoort. Via camera’s proberen we op de locatie de illegale dumping tegen te gaan. Mocht dit echter onvoldoende werken, dan kan deze ongewenste situatie leiden tot sluiting van het gratis brengpunt.

Illegale dumping
Regelmatig wordt er bij het gratis brengpunt afval aangetroffen dat er niet thuishoort. Het gaat dan bijvoorbeeld om restafval, bedrijfsafval, landbouwfolie, matrassen, tuinstoelen en zwembaden. Het opruimen van deze illegale dumping brengt extra kosten met zich mee. En aangezien de milieustraat een voorziening is die de inwoners van Asten en Someren samen via de gemeentelijke belasting betalen, draait uiteindelijk ook iedereen op voor de extra kosten van het illegaal storten.

Camera’s
Ter voorkoming van het illegaal storten van afval heeft de gemeente camera’s bij het gratis brengpunt opgehangen. Wanneer er illegale dumping van afval wordt geconstateerd, wordt hierop actie ondernomen. Mocht blijken dat deze maatregelen echter onvoldoende effect hebben, dan kan dit tot sluiting van het gratis brengpunt leiden.

Wat kunt u brengen?
U kunt onderstaande producten inleveren bij het gratis brengpunt op de milieustraat:
Papier en karton
Plastic, metaal en drankkartons (PMD) (zoals plastic flessen, flacons, folies en zakken), metalen verpakkingen (zoals drinkblikjes en conservenblikken) en drankenkartons (zoals van sappen en zuivel)
Glas (glazen verpakkingen, zoals flessen en potten, waarin dranken, eten, cosmetica en medicijnen hebben gezeten)

Let op!
Het gratis brengpunt is voortaan tijdens de openingstijden van de milieustraat gesloten. U wordt verzocht het terrein van de milieustraat op te rijden en het afval vervolgens in de juiste container te gooien.

Wat kunt u verder nog doen?
Maak kartonnen dozen klein
Plaats geen afval naast de containers

Laten we er samen voor zorgen dat het gratis brengpunt open blijft. Wij rekenen op uw medewerking!
Bron: Website Gemeente Someren