Wat stond er zoal te lezen in de Koepel van oktober 1978…

– Geboren op 4 oktober: René, zoon van Maria en Jaques vd Broek; op 8 oktober werd Kim van Harrie en Riet vd Hurk geboren en ook op 8 oktober werd Jeroen Welten van Marianne en Cor geboren.

– Op 29 september trouwde Miet Jacobs met Jan Cruijssen uit Oploo en op 20 oktober Chris Verberne met Gerda Wijnen. Ook op 20 oktober trouwden Wilfried Hurkmans met Hannie vd Broek uit Nuenen en op 27 oktober Ine Gubbels met Jo van Seggelen.

– In mijmeringen komt Theo Maas terug op de problemen die er zijn met het onteigenen van de grond voor nieuwbouw van de 2e fase van de Felicitéstraat. Het verhaal komt er op neer dat het nog lang kan duren voordat de gemeente deze grond onteigend zal hebben.

– De voetbalclub in de persoon van Wim Hurkmans meldt dat het vaandelteam na overwinningen op Erp en Rood Wit tegen Dijkse Boys als makke schapen worden afgeslacht. Ook tegen Mifano lukt het niet. Na een snelle 2-0 achterstand wist Karel vd Boogaart nog net de eer te redden. Te laat. De grote match was echter tegen buur Someren. Voor het eerst tegen de grote broer uit Someren die het zich nu niet konden veroorloven om met het tweede te komen zoals ze in voorgaande jaren in oefenwedstrijden steeds deden. Voor meer dan 2000 toeschouwers wist Lierop Someren de hele wedstrijd hun wil op te leggen, echter, een foutje werd noodlotig en Gerard Rutjens van Someren scoorde 0-1. Dit zou de eerste en voor jaren laatste nederlaag tegen Someren zijn. Druipend van het zweet en niet tevreden met de uitslag, maar wel overtuigd van eigen kunnen verliet Lierop met opgeheven hoofd het veld.

– MAC Lierop meldt dat bij de 50cc René van de Ven, Leon Verkoelen en John Smits strijden voor een ereplaats; bij de zijspannen rijden Theo vd Eijnden/Piet Voets en Hugo de Vries/Sies Hurkmans, Peter Welten/Adje van Heugten, Jos Span/Erik Hurkmans; Leo Verstappen/Ari Maas en Jan Bakens/Matje van Deursen.

– Het jeugdbestuur van de SV Lierop meldt o.a. dat Toontje Hesius bij de E2 keepte als een duveltje

– De fanfare opent weer de kermis en geeft een jubileumconcert in Someren-Heide waarbij de fanfare gedirigeerd wordt door Frans van Lieshout en de drumband onder leiding staat van Jo Wijnen.

– De fam. van Oosterhout dankt iedereen die bijgedragen heeft aan het slagen van hun 25-jarig huwelijksfeest.