“Met de komst van de meimaand begint een sterke traditie in onze streek. Het is de maand waarin Maria extra aandacht krijgt en waarin bedevaarten plaatsvinden. Een van de meest populaire bedevaartsoorden in onze streek is Ommel, waar jaarlijks duizenden mensen naartoe komen om hun geloof te beleven en te vieren.

Op de website van Ommel kunt u het aanbod van vieringen bekijken. Er zijn diverse missen, gebedsdiensten en een processie waar u aan kunt deelnemen. Voor koren is het een mooie gelegenheid om te zingen in de bedevaartkerk van Ommel.

Het processiepark is dit jaar helemaal vernieuwd en ziet er prachtig uit. Het is een plek waar u kunt genieten van de natuur, tot rust kunt komen en uw geloof kunt beleven. Het is een oase van rust in het drukke dagelijkse leven.

Veel vrijwilligers doen hun best om u te ontvangen. Zij staan voor u klaar om u te begeleiden tijdens uw bezoek aan Ommel. U kunt bij hen terecht met al uw vragen en zij helpen u graag verder.

Op 21 mei wordt het vernieuwde processiepark officieel geopend door mgr. de Korte, bisschop van ‘s-Hertogenbosch. Dit belooft een bijzondere dag te worden. Iedereen is van harte welkom.

Kortom, de meimaand is een bijzondere tijd in onze streek en een bezoek aan Ommel is zeker de moeite waard. Het vernieuwde processiepark is een pareltje in de natuur en biedt u de gelegenheid om uw geloof te beleven op een rustige en sfeervolle plek. U bent van harte welkom!

Pastoor Steijaert