Dit jaar bestaat heemkundekring de Vonder vijftig jaar. Men wil ter gelegenheid hiervan een jubileumboek uitbrengen. Hiervoor heeft men een aantal auteurs benaderd. Zij gaan over voor de heemkunde interessante onderwerpen elk een hoofdstuk schrijven.

Van Lierop, Someren Heide en Someren Eind wordt een bijdrage verwacht.

Theo Knoops heeft een aantal mensen uit Lierop benaderd met de vraag om over een voor Lierop belangwekkend onderwerp een artikel te schrijven van een bladzijde of 40. Dit schrijven moet reeds op 28 augustus worden aangeleverd. De tijd dringt dus.

Realisatie staat of valt met de inbreng van geïnteresseerden!

Het lijkt me leuk om dit Lieropse hoofdstuk te wijden aan de opkomst en neergang van zaal van Oosterhout.
Dit klinkt wat beladen maar zo is het niet bedoeld. Vanaf 1887 heeft café/zaal van Oosterhout een prominente plaats in de Lieropse gemeenschap ingenomen. Naar ik als relatieve buitenstaander (pas sinds 1983 ben ik echt bekend met Lierop) begrepen heb is de zaal pas in de jaren 50 gebouwd.

Gezien de korte tijd die we hebben om dit hoofdstuk te schrijven lijkt het me verstandig om een deel te wijden aan de geschiedenis van café/zaal van Oosterhout. Brononderzoek is belangrijk. Dus alle informatie hierover is welkom. Naast het historisch overzicht lijkt het me goed dat bv de gebruikers aan het woord komen. Alle verenigingen, bv Fanfare, KPJ en Kaauw Voetjes, hebben hun verhaal met als rode draad dat er altijd veel mogelijk was bij van Oosterhout.

De vier maanden die ons nog resten maken het niet mogelijk om de lat zo hoog te leggen als wenselijk is voor de kwaliteit van een dergelijk hoofdstuk.Enkele mensen hebben toegezegd betrokken te willen worden bij het schrijven.

Voor nu wil ik mijn oproep kenbaar maken.Eenieder die mee wil denken en mee wil werken aan de realisatie van dit project kan zich bij mij melden:

Ferd Raaymakers
Gsm: 0622669425
mail: fraaymakers@hotmail.com

Groet Ferd Raaymakers