Hoe mooi was het om te zien dat we weer met z’n allen bij elkaar konden zijn. Dat was het gevoel dat heerste bij het Slaponline Jeu de Boules toernooi, gisteren op de sfeervol ingerichte parkeerplaats van de SV Lierop. De 60 teams en de vele bezoekers die een terrasje kwamen pikken maakten er een fantastische dag van. Hopelijk kunnen we in Lierop nog vele Koningsdagen voor jong en oud op deze manier vieren.

De middag werd geopend door ‘mister’ Jeu de Boules, Frank Hurkmans, die in zijn voorwoordje de vorig jaar overleden Annelou van Lieshout memoreerde die steeds een belangrijke rol heeft gespeeld bij Slaponline en het Jeu de Boules toernooi. Een groot applaus maakte voor menigeen een diepe indruk. Sylvia Sijbers werd speciaal bedankt omdat zij de taken van Annelou bij het Jeu de Boules toernooi zo voortreffelijk ingevuld heeft.

Ook refereerde Frank aan de actie ‘Vrienden van Slaponline’ die Doretti en Mark van Horik in juli 2020 spontaan opgezet hebben waardoor Slaponline ook de coronatijd zonder Jeu de Boules toernooien financieel kon doorkomen dankzij de gulle bijdragen van vele Lieroppenaren en Lieropse verenigingen.

Bij de wedstrijden was het mooi te zien hoe bij verschillende teams, die het spel nog nooit gespeeld hadden, het enthousiasme er vanaf spatte en de resultaten best meevielen.

Na verschillende rondes kwamen de volgende 4 teams in de halve finale:
Yvonne & David Peters tegen Rob Hurkmans/Niek Hurkmans en Rene Maas/Willem Hurkmans tegen Rens van Lieshout/Gijs van Seggelen

Dit resulteerde in een finale tussen Yvonne/David tegen Rens/Gijs waarbij Yvonne en David na een spannend begin uiteindelijk vrij gemakkelijk wisten te winnen. ’n Herhaling van de wedstrijd eerder in de middag. In de poule-fase waren Yvonne en David ook sterker.

Tijdens de wedstrijden konden de kinderen zich zoa;s gebruikelijk laten schminken door Jacqueline Hurkmans en Femke Gorissen of konden ze gebruik maken van de panna-kooi of het voetbalveld en daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Al met al werd het een prachtige dag, mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die het elke keer weer mogelijk maken dit te organiseren.

Dit geldt ook voor de vrijblijvende hulp van diverse personen en bedrijven zoals de firma Hurkmans voor het jaarlijkse vervoer van het zand. Kees Verstappen, waar we steeds het zand op konden slaan. Wim & Ine van de Eijnden waar we nu onze materialen en zand op kunnen slaan. De vele schenkers van de BigBags. Helmie en Jan Verhoeven van Super Lierop voor de ‘soepele’ afspraken die we elk jaar met hen kunnen maken. Harald Tijsen voor het beschikbaar stellen van zijn koelwagen. Willem Hurkmans voor zijn hulp met het bij elkaar vegen van het zand. SV Lierop voor het beschikbaar stellen van de parkeerplaats, toiletten, korfbalhok en de tafels en stoelen. Thwan van Gennip voor de podiumwagen en eventueel de loods bij slecht weer.

Maar vooral belangrijk zijn natuurlijk de deelnemers, want weer of geen weer: Zonder jullie gaat het zeker niet door. We zien elkaar hopelijk weer bij de volgende editie van het Slaponline Jeu de Boules Toernooi.

Zie hieronder enkele foto’s van het traditionele bij elkaar vegen van het zand door de winnaars Yvonne en David Peters waarbij David er verschillende hulpmiddelen bijgehaald heeft maar dat leverde uiteindelijk slechts enkele minuutjes tijdwinst op.

Zie HIER de foto’s die jonckheer Peter Maas maakte voor onze slapgalerij.

Zie hieronder ook de filmimpressie die Siris maakte…

 

Slaponline