Van Stefan Adriaans kregen we onderstaand verslag…

Afgelopen weekend vond in Lierop met de Dutch MX Season Opener de officiële start van het motorsportseizoen plaats met Ricardo Bauer (85cc), Gyan Doensen (125cc), Kay De Wolf (250cc) en Jeffrey Herlings (500cc) als de dagwinnaars.

Filmverslag Siris.

Na afgelopen zondag konden we wel stellen dat de Lieropse seizoensopener in de motorsportwereld een alsmaar groter begrip aan het worden is. Na een geslaagde eerste editie vond de Dutch MX Season Opener voor het tweede jaar op rij op circuit de Herselse bossen plaats.

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft zijn voorbereiding op het wereldkampioenschap MXGP afgesloten met een overwinning in de Dutch MX Season Opener in Lierop.


Photocredits – Ray Archer

Het was een soort van thuis komen voor Herlings, die in 2013 voor het laatst een Grand Prix wist te winnen op het circuit van Lierop en sindsdien geen wedstrijden meer op dit circuit had gereden. Het circuit werd gedurende de dag al snel zwaarder maar toch lag het tempo hoog in de tijdtraining. Herlings slaagde erin om een scherpe tijd op de klok te zetten waarmee hij de pole position wist te pakken.

In de eerste manche pakte Herlings een goede start en begon gelijk aan een opmars naar voren. In de tweede ronde nam hij de leiding in de wedstrijd in handen en begon weg te lopen bij de concurrentie. Herlings controleerde vanaf dat moment en zette de volledige eerste manche naar zijn hand.

Herlings beslist het in de laatste ronde
Ook in de tweede manche kende Herlings een goede eerste ronde en kreeg al snel de tweede plaats in handen. Echter tot een aanval op de kopman kwam het niet en hij zag zelfs een achterstand van zo’n vijftien seconden ontstaan. Echter in de slotfase kwam Herlings in het juiste ritme en begon aan te zetten. Hij vloog naar het achterwiel van de leider toe en wist in de laatste ronde de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Herlings won zo ook de tweede manche en pakte de eindzege in Lierop.

De voorbereiding op het wereldkampioenschap is tot nu toe perfect verlopen. Aankomend weekend staat de eerste Grand Prix van het seizoen op het programma in Argentinië.

Daguitslag Dutch MX Season Opener Lierop:
1 Jeffrey Herlings 100 Pnt
2 Calvin Vlaanderen 86 Pnt
3 Jago Geerts 83 Pnt
4 Henry Jacobi 82 Pnt
5 Brent van Doninck 78 Pnt

Kay de Wolf boekt sterke zege bij de 250cc klasse
Kay de Wolf van Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft bij de Dutch MX Season Opener in Lierop een sterke zege weten te boeken. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen voor de Wolf maar hij liet zien dat hij een hele goede voorbereiding heeft gekend en wist beide manches winnend af te sluiten.


Fotocredits – Fullspectrum Media

Door de grote opkomst werd er in twee groepen getraind. Kay zat in de tweede groep en probeerde gelijk een goed ritme te pakken. Ondanks dat hij wat last had van opgepompte armen, wist hij toch de snelste tijd neer te zetten en verliet met een goed gevoel de baan.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Kay de manche goed op kon bouwen. Al snel nam hij de leiding in de wedstrijd in handen en had een goed ritme in handen. De Wolf liep ver weg bij zijn achtervolgers en zette de volledige eerste manche naar zijn hand.

Dit was ook het geval in de tweede manche. De Wolf pakte kopstart en voelde zich als een vis in het water op het zware zandcircuit. Dansend over de diepe gaten liep hij steeds verder weg bij zijn achtervolgers. Hij lapte tot aan de vierde man in de wedstrijd en won met grote voorsprong.

Met een dubbele manchezege pakte de Wolf de dagzege in Lierop. Aankomend weekend staat voor de crosser uit Eersel de eerste Grand Prix van het seizoen op het programma in Argentinië.

Daguitslag Dutch MX Season Opener Lierop:
1 Kay de Wolf 100 Pnt
2 Cas Valk 86 Pnt
3 Hakon Fredriksen 82 Pnt
4 Lucas Coenen 81 Pnt
5 Nicolai Skovbjerg 76 Pnt

Uitslagen- en foto/film overzicht in Lierop
Onderstaand het algehele uitslagenoverzicht van de tijdtrainingen en wedstrijden in de klasse 85-125-250-500cc die in de Herselse bossen aan de start stonden.

Klik HIER voor het volledige uitslagenoverzicht van de eerste Dutch MX Season Opener in Lierop.

Foto’s van onze vaste MAC Lierop huisfotograaf Bert van Lierop.

Meer foto’s en films staan op de website van MAC Lierop.

Lierop dit weekend volop in de picture bij de internationale pers…

België
Mensen over de wereld praten over het circuit in Lierop.

A REAL Motocross Track and its better than those silly Stadiumcross races in the USA… Damn good. The GOAT (JH) is enjoying himself again, damn why doesn’t and AMA Riders ride this beautiful track ? Oh, thats right, its not in the USA….

RTV Antwerpen/Kempen – Jago Geerts tweede in Lierop

MXMag – Gallery: KNMV Dutch MX Opener in Lierop 2024

Nederland

Algemeen Dagblad – Jeffrey Herlings neemt bewijst toch dat hij genialiteit op de motor nog niet kwijt is

De Gelderlander – Sterke start van crossers in Lierop

BN De Stem – Interview Jeffrey Herlings over Lieropse MX openingsklassieker

Duitsland

CROSS Magazin – Das Int. Motocross Lierop 2024 in Zahlen

CROSS Magazin – Lierop – Ergebnisse Klasse MX1 Wertungsrennen 1

MOTOCROSS-AKTUELL – Success and setbacks for the de Baets MX team in Lierop

Thüringer Allgemeine (Krant Oost-Duitsland) – Thüringer Motocross-Power in den Niederlanden

Thüringische Landeszeitung – Tom Kochs Fokus liegt auf den Starts

Frankrijk

Daily Motocross – Kay de Wolf et Jeffrey Herlings dominent à Lierop

Daily Motocross – Les Masters de Lierop 2024 en vidéo

Daily Motocross – Masters de Lierop – la liste des pilotes engagés

Italië

Motocross.it – Vittoria di Herlings a Lierop

MXReport – A Lierop Nell’ultima Premondiale De Wolf E Herlings Su Tutti

MxBars – Herlings e de Wolf wins Lierop International Motocross 2024 – Results

Finland

Uutiset | Motouutiset – Hindersson kansainvälisen motocrosskilpailun kolmanneksi Hollannissa

Oostenrijk

CrossNews – Ein erfolgreicher Auftakt 2024 für Ricardo Bauer in Lierop

CrossNews – Resultate: Lierop International

Denemarken

Crossnyt – Dutch MX Lierop

Griekenland

MXin – Video Με Τον Πρωτο Διεθνh Αγωνα Του Ολλανδικου Πρωταθληματοσ 2024 Στο Lierop