Guayaquil 11-08-2022

Van Claudia van Lieshout kregen we onderstaand bericht…

“De Lieropse Joanne van Lieshout is voor het tweede jaar op rij Wereldkampioen Junioren -63kg  geworden in het verre Ecuador.

Wegens haar prestaties van het afgelopen jaar had Joanne haar eerste wedstrijd een bye, zodat ze voor het eerst in de tweede ronde moest aantreden tegen een Georgische. Na een felle strijd en uiteindelijk een beenworp die als beginnende judoka als eerst leert wist ze de partij met Ippon af te sluiten.

Hierdoor ging ze naar de kwartfinales waar ze een Italiaanse trof. De partij ging gelijk op zodat de golden score uitsluitsel moet brengen. In de golden score maakte de Italiaanse een fout door zichzelf in gevaar te brengen waardoor Joanne de partij won.

Door deze actie gaat ze naar de halve finales. In de halve finale trof ze een Kroatische. De Kroatische had niet veel te vertellen want vanuit de eerste actie belandde de Kroatische uiteindelijk in een armklem die ze heel snel aftikte.

In het finale blok was ze het laatste gevecht van die dag waardoor ze het toernooi moest afsluiten.Gelukkig eindigde het toernooi heel positief want de Braziliaanse werd met schitterende overnames, gevolgd door een armklem verslagen.

Iedereen was in feeststemming want haar tweede wereldtitel op een rij was geboren.
De favorieten rol heeft ze waar kunnen maken, waardoor ze kan doorgroeien naar de senioren”.

Op naar de senioren.