Het zou ‘zomaar’ de vakantietijd kunnen zijn?! Je katje dumpen in de glasbak omdat het toevallig niet goed uitkomt voor je al zo lang verdiende vakantie! Dit is de meest logische verklaring van de reddingsactie die zich vanmorgen voltrok bij de glascontainer aan de Kromvemweg.
Een oplettende inwoner had gemerkt dat er ‘gemiaauw’ uit de container kwam. Na het plaatsen van een notitie ‘niets in de glasbak gooien vanwege jonge katjes’ volgde een nogal burocratisch traject via o.a. de gemeente om het katje te redden uit zijn hachelijke situatie. Vele instanties waren ermee gemoeid maar uiteindelijk was Sita met twee lege vrachtauto’s en een volle bemanning ter plaatse om het diertje te redden. De container werd voorzichtig handmatig geleegd in een van de vrachtauto’s waarbij het katje zo blij was met de vrijheid dat onze fotograaf het helaas net niet in beeld kreeg. Een van de medewerkers van Sita ving het op in een doos en durfde die niet open te maken, zo speels was het katje. Vervolgens werd de doos netjes door een medewerker van de uitvoeringsdienst openbare ruimte Asten-Someren bezorgd in de Luitenakker waar de dierenambulance het op kwam halen.
Eind goed al goed, al voegde een van de Sita-medewerkers er nog wel aan toe dat er in Lierop – en plan Noord – bij de glascontainer altijd veel andere rotzooi naast de bak ligt… ook niet netjes!