In de Nieuwsbrief van Lierop Leeft die onlangs in Lierop werd verspreid lazen we dat er goed nieuws is over de 24-uurs zorg in Lierop. Een super resultaat!

Na een intensieve zoektocht naar garanties voor een eventueel tekort in de financiering van de zorg was het tot voor kort niet gelukt om die te vinden. Echter vond Savant Zorg uiteindelijk het project dusdanig belangrijk dat zij heeft besloten om tóch door te gaan en een eventueel jaarlijks tekort voor eigen rekening te nemen. De dorpscoöperatie is erg blij met dit besluit en daar kan Lierop zich zeker bij aansluiten. Savant laat zien oog te hebben voor de toekomst waarin de zorg zal toenemen en het aantal medewerkers geen gelijke trend zal houden. Een samenwerkingsverband met de vrijwilligers-organisatie zoals Lierop Leeft zou in de toekomst wel eens een deel van de oplossing kunnen zijn. Hulde aan Savant!
Samen met WoCom, Savant en de gemeente wil onze dorpscoöperatie zo snel mogelijk naar buiten komen met een ontwerp van het gebouw en de kamers, zodat de toekomstige bewoners, mantelzorgers, maar ook zorgmedewerkers en vrijwilligers die nodig zullen zijn, kunnen zien hoe de toekomst er in fysieke zin uit komt te zien!

Zie eventueel ook de Nieuwsbrieven op de website van Lierop Leeft

Foto’s Pixabay