In de gisteren aan de leden van het Gilde St. Antonius Abt gestuurde nieuwsbrief ’t Klökske, valt op dat er onder ‘Agenda’ slechts één item staat: ’19-21 september Lierop Kermis’, waarbij ook nog de opmerking is toegevoegd ‘dat deze agenda onder voorbehoud is van de ontwikkeling rondom het Corona virus en de maatregelen die de overheid dien ten gevolge neemt’.

Mocht het virus echter geen rare sprongen maakt, dan is het dus wel duidelijk dat het bestuur van het gilde dit jaar – bij voorkeur op kermismaandag 21 september – het voor de vereniging heel belangrijke Koningschieten door wil laten gaan, al dan niet met aanpassingen. Het liefst ook incl. een eucharistieviering, een koffietafel, met de leden van beide gilden én met publiek.

Afhankelijk van hoe de situatie er in september uit zal zien, zal het bestuur de organisatie van het koningschieten geheel, gedeeltelijk of alternatief opzetten. In de minimale opzet zullen enkel de deelnemers aan het koningschieten aanwezig zijn. In de gehele setting organiseren ze de kermismaandag als vanouds. De werkelijke uitvoering op 21 september zal hier ergens tussenin liggen.

Omdat het bestuur nu nog niet weet hoe het er uit gaat zien, willen ze van de niet geüniformeerde leden vóór 31 juli weten wie mee gaat schieten voor de koningstitel. Geüniformeerde leden zijn via een andere weg bevraagd. Wanneer het koningschieten toch niet door zou kunnen gaan, dan is dat (met uitzondering van de oorlogsjaren) sinds 1922 niet meer gebeurd.

Toon en Pieta Manders-Daniëls zullen dan twee jaar langer als koningspaar fungeren.