Op woensdag 17 april is het uit vele Lieropse leden bestaande Seniorenorkest Groot Someren gastheer van een muzikale happening met als deelnemers de muziekgezelschappen Vlamo uit de kring Antwerpen en de Senioren Harmonie Helmond.

Dit kringconcert wordt voor de derde keer georganiseerd en dit keer vindt dit muzikale gebeuren plaats in De Ruchte in Someren.

VLAMO is de afkorting van VLaamse Amateur Muziek Organisatie, het overkoepelend orgaan van de amateurmuziek.

De muzikanten zijn 55-plussers en het orkest telt 81 leden die allen aangesloten zijn bij een ‘moederharmonie of -fanfare’. In 1993 is wijlen Jos Maes met het orkest gestart en na 2 of 3 repetities heeft Nico Neyens het dirigeerstokje overgenomen.

Senioren Harmonie Helmond is opgericht in 1982. Het orkest telt ruim 50 muzikanten, allemaal 50-plussers uit de stad of de regio. Het repertoire is zeer uitgebreid en wordt regelmatig vernieuwd. De muziek, die wordt gebracht, bestaat uit zowel klassieke als populaire muziek. De muzikale leiding is in handen van dirigent Mevr. Marion van Eijk.

Het Seniorenorkest Groot Someren

Dit orkest startte de eerste repetitie in 1991 met een twintigtal muzikanten uit de verschillende muziekverenigingen van Groot Someren en het is inmiddels uitgegroeid tot een grote muzikale vriendengroep met 52 actieve muzikanten.

Het Seniorenorkest Groot Someren staat garant voor een zeer afwisselend repertoire. Het orkest speelt onder de bezielende leiding van dirigent Roger Cobben.

Regelmatig zijn er uitwisselingsconcerten met seniorenorkesten en andere muziekgezelschappen uit de regio.

De muziekgezelschappen brengen samen een heel gevarieerd repertoire ten gehore. Het belooft een boeiend programma te worden!

Woensdag 17 april in de Ruchte
Aanvang: 14.00 uur
Entree gratis