Wie dichtbij huis wil genieten van een gezellig Brabants onderonsje met Brabants dialect, Brabantse lekkernijen, humor en vooral muzikanten uit de regio kan op zondagmiddag 7 april terecht in de foyer van de Ruchte waar ‘Op Zoek Naar Johan en de Mannen van Achterom je een geweldige middag bezorgen.

Neem een bak koffie, een pilsje of wijntje en geniet ervan! De regie is tijdens deze middag in handen van Jetteke Hendriks.

Deze middag wordt gevuld met de band ‘Op Zoek Naar Johan’, die op zijn ‘Algemeen Beschaafd Brabants’ kleine akoestische folkliedjes afwisselen met stevige Country-blues. Vervolgens spelen de drie onbesuisde Brabantse Mannen van Achterom met hun prachtige mix van muziek en humor.

Op Zoek Naar Johan

Je hebt van die liedjesschrijvers die een rechtstreekse verbinding lijken te hebben tussen hart, handen en stem, waarmee ze gevoelens zonder filter in tekst en muziek omzetten. Martijn Kuijten is zo’n singer-songwriter. Met zijn band Op zoek naar Johan speelt hij kleine akoestische liedjes en country-bluessongs (Brabicana) die één ding gemeen hebben: een goed verhaal. “In het Brabants omdat dit dichter bij mijn gevoel ligt of gewoon omdat ons mam dan ok een keer verstaat wa ik zing,” aldus Kuijten.

De Mannen van Achterom

Met herkenbare hilarische scenes, prachtige liedjes en een mooie – ja het mag weer – moraal, ontmoeten de Mannen van Achterom hun publiek. Om het mee te nemen in hun leven dat niet altijd, maar gelukkig nog vaak genoeg over rozen gaat. Luc de Graaf, John van der Sanden, Maarten van der Zanden speelden ruim vijfendertig keer Achterom. Een debuutvoorstelling waarin de drie heren met een heerlijk gevoel voor humor verhalen vertelden, scenes speelden en prachtige liedjes zongen. De reacties van het publiek en theaterprogrammeurs waren zeer positief. Tijd voor een vervolg…

Zondag 07 april 2019

Tijd: 14:00 uur

Regulier: € 15,00