Liedjesfestival in Lierop, een garantie voor een gezellige avond. Dat bleek ook gisteren weer toen een volle zaal bij van Oosterhout genoot van een diversiteit aan Lieropse artiesten die hun zang- en acteertalenten toonden. Met dank aan Jacqueline van Gennip en Eric Hesius die weer voor de organisatie zorgden. Presentator van de avond was Boyke Joosten en als jury was deze keer naast Prins Paul gekozen voor de Passiesterren van vorig jaar, Jezus en Maria (Chris van de Ven en Nannerl van Asten).
Ricki und Renee openden de avond omdat ze vorig jaar de publieksprijs hadden gewonnen. Hierna kwamen achtereenvolgens de Tena Ladies, de wanhopige wandelclub, Die andere 0,1%, Kaauwe Kak, M&M, Noch toeten noch bloazen, De Coeckebakkers en de 3 Hoogheden op het podium. Ook Jezus en Maria bezongen tussendoor nog eens als André en Rachel Hazes ‘de Liefde’  uit de Passie van vorig jaar.
Opvallend was het optreden van de enige echte Sanders. Pa Gerrit werd afgelopen zondag tijdens de carnavalsmis door pastoor Jan de enige echte Sanders genoemd en dat werd deze avond nog eens bevestigd toen hij als Prins het podium opkwam na een optreden van de hoogheden.
Het publiek kon deze keer via het invullen van hun favoriet bepalen wie de publieksprijs zou winnen. Het werd ‘Kaauwe Kak’, Arno Verstappen en Britt Verstappen. Arno snapte niet waarom Britt haar vriendjes zo ver ging halen en geen boer uit Lierop koos. Zij kregen de zilveren klomp. Als winnaars van Liedjesfestival 2017 kwamen ‘de Coeckebakkers’ uit de bus: Tijs van Gastel, Desiree van Lierop en Maartje Hesius. Zij bezongen hun werk bij het pannenkoekhuis en deden dat op een geweldige manier.
Nadat de winnaars hun lied nog eens gezongen hadden kon het feest echt beginnen. Voor Prins Paul duurde de avond net iets te lang, ook een zeldzaamheid!
Zie ook de foto’s van Thieu.