Van Stef Kornuijt kregen we onderstaand bericht…

Het was op voorhand een zeer belangrijke wedstrijd. Natuurlijk, ook de klassieker die op hetzelfde tijdstip werd gespeeld maar minstens zo belangrijk: de thuiswedstrijd van het eerste van SV Lierop tegen Cranendonck. Lierop moet zich na een lastige serie voorlopig met name op het voorkomen van degradatie richten door nederlagen tegen SVSH (1-2), Maarheeze (4-3) en Budel (6-0) in de laatste vier wedstrijden. Tussendoor is er nog wel knap gewonnen van nummer drie RKMSV waardoor de thuisploeg zichzelf met 17 punten terugvindt op een 8ste plaats. Cranendonck, dat thuis eerder al verloor van Lierop (0-1) heeft 12 punten als het afreist naar sportpark de Renkant.

Het inspiratieloze optreden van een week eerder, koploper Budel was op alle fronten veel te sterk voor Lierop en wist met 6-0 te winnen, lijkt voor de nodige revanchegevoelens te zorgen bij de Lierop spelers. Stijn ontbreekt centraal achterin door een blessure, waardoor Sem een linie teruggeschoven wordt. De verdediging staat de eerste dertig minuten prima en geeft weinig weg. Ondertussen worden de bezoekers vroeg vastgezet en wordt Lierop gevaarlijk via Kevin, Rob vd Sluijs, Tijn en Tim Swinkels. Met name de standaardsituaties zorgen voor gevaar en de voorsprong die Lierop pakt is dan ook verdiend. Een mooie aanval via Tijn en Rob belandt bij eindstation Nick, die de 1-0 makkelijk binnen kan tikken. Er lijkt spreekwoordelijk geen wolkje aan de lucht als de marge even later na een mooie combinatie zelfs wordt verdubbeld. Dit keer is het Nick die de bal kaatst zodat Bart binnen kan schieten: 2-0.

Nog voordat iedereen met beide benen weer op de grond staat na de vreugdesprongen slaat Cranendonck echter al toe. Ze steken door de laatste lijn van Lierop heen en maken razendsnel de aansluitingstreffer. Lierop gaat nog wel rusten met een voorsprong, maar geeft die al snel in de tweede helft compleet weg. De uitploeg kopt de bal terug voor het doel uit een corner waarna het eenvoudig binnenwerken is. Bij een 2-2 stand kan Lierop weer opnieuw beginnen en dat doen ze dan ook maar. Het is gevaarlijk aan beide kanten, maar als Nick neergaat in de zestien besluit de scheidsrechter om een penalty te geven. Nick, die de strafschop wel makkelijk versierde, gaat zelf achter de bal staan en trekt zich er niks van aan: 3-2.

Even later krijgt diezelfde aanvaller van Lierop de kans op zijn hattrick, maar niet voordat de Roodwitten de wedstrijd lijken te beslissen. Tijn gooit de bal lekker voor het doel, waarna Tim Swinkels eenvoudig in kan tikken. Supporters aan beide kanten denken aan de beslissing, maar Cranendonck legt zich er niet bij neer. Lierop wordt verder en verder teruggedrongen en even later moet Han de bal uit het net vissen. Een schot wordt van richting verandert waardoor noch de verdediging noch Han erbij kan komen: 4-3. Spannende minuten volgen, maar uiteindelijk wordt er niet meer gescoord.

Door de overwinning en zeer gunstige uitslagen van de concurrentie lijkt Lierop het degradatiespook voorlopig even verjaagd te hebben. Komende zondag kan in Neerkant met een overwinning zelfs een stapje gezet worden op de ranglijst, terwijl het drie van de vier ploegen die onder Lierop staan nog tegenkomt. Genoeg reden voor optimisme dus, al zal de verdediging de nul achterin toch wel weer eens willen houden komend weekend.