Afgelopen zaterdag 18 maart liep Lierop weer uit om te helpen in het kader van de landelijke schoonmaakdag. Tussen 9 en 9.30 uur verzamelden zich 25 volwassenen en 15 kinderen in de Vurherd. Onder het genot van een kop koffie sprak wethouder Willem van Doorn de aanwezigen toe en gaf het startschot. De gemeente faciliteerde samen met de firma van Vijfeiken deze dag en zorgde voor de nodige handschoenen en grijpers.

Het was een drukte van belang om alles te organiseren voordat iedereen zijn of haar straat had gevonden.

De ouders met kinderen hebben het park en directe omgeving zwerfvuilvrij gemaakt. In het dorp kon je op verschillende plaatsen nog zien dat er dit jaar weer een carnavalsoptocht was geweest.

In ons buitengebied is door verschillende ouderen veel vuil verzameld. Of het nu de carpoolplaats of langs de rijksweg was, maar ook de wegen langs de A67 zijn grote vervuilers als het gaat om zwerfvuil (zie foto’s).

We mogen ook niet vergeten dat buurtschap het Eindje ieder jaar hun buurt zwerfvuilvrij maakt. Ook dit jaar leverden ze weer een aanhanger vol vuil af bij de Vurherd.

Ook de Hoef en groentekwekerij Adrie van den Einden hebben dit jaar de nodige vrijwilligers ingezet om delen van ons prachtige dorp zwerfvuilvrij te maken.

Al met al kunnen we als dorpsoverleg weer terugzien op een geslaagde morgen en we hopen dat deze morgen weer heeft bijgedragen aan een stukje bewustwording. 

Met vriendelijke groet,
Gerard Claassen

Zie HIER de foto’s van Eric Driessen op Siris.

Ook Harrie van Horik was aanwezig met zijn camera, zie het filmpje.