Een week na de derby tegen SVSH staat er weer een volgende kans voor drie punten op het programma. De wedstrijd tegen Maarheeze, dat voor aanvang twee punten meer heeft dan Lierop, 14 om 16, is een relatief makkelijke in een verder lastig schema, met de volledige top drie als opponenten in de eerste weken van 2023. Weinig verschil tussen beide ploegen, al doet Maarheeze het in de defensieve cijfers een stuk beter dan SV Lierop, aangezien ze tien tegendoelpunten minder hebben hoeven incasseren.

Dat leidt in de eerste helft echter niet direct tot grote verschillen op het veld. Maarheeze probeert er met snelle uitbraken vaak uit te komen, maar strandt in de eerste helft vaak op de Lieropse verdediging. Die bestaat vandaag weer uit vier man, nadat er tegen de Hei nog met vijf achterin werd gespeeld. Stijn en Bart komen niet vaak in de problemen, zij het enkel door eigen toedoen. Tot een aantal keer toe komt Maarheeze er uit nadat de centrale verdedigers een korte pass niet goed geven. Ze lossen de problemen vervolgens echter zelf op, waardoor het Lieropse doel schoon blijft. Aan de overkant is het, een beetje uit het niets, echter wel raak. Met weinig kansen uit open spel over en weer zijn de standaardsituaties een belangrijk aanvallend wapen voor beide ploegen. Lierop slaat hieruit als eerste toe. Een vrije trap van Rob wordt door Bas voor het doel gekopt, waarna Nick hem snel binnenkopt: 0-1. Verdere grote kansen zien we eigenlijk niet meer de eerste helft. De ruststand is dan ook 0-1.

Het tweede bedrijf kent echter een heel ander gezicht. Al vroeg in de tweede helft komt Maarheeze op gelijke hoogte. Wederom een standaardsituatie, een corner dit keer, staat aan de basis van een doelpunt. De corner wordt goed aangemeten en zonder enige hinder binnengekopt: 1-1. Aanvallend laat Lierop weinig zien, mede door de scheids die veel duels affluit. Vervolgens gaat het defensief van kwaad tot erger: als de uitploeg een voorzet niet weg krijgt profiteerde Maarheeze genadeloos en maakt het er 2-1 van.

Wat volgt zijn een aantal knotsgekke minuten. De thuissupporters zijn nog amper bekomen van de voorsprong, als hun keeper pijnlijk de fout in gaat. Hij komt uit na een lange bal waar Kevin achteraan zit. Hij roept luid, maar zit volledig mis. Resultaat: Kevin kan passeren en binnenschuiven in een leeg doel: 2-2. Wederom duurt het gejuich echter niet lang. Weer een standaardsituatie, een vrije trap, en weer een goal: Maarheeze brengt de bal voor, Lierop staat te slapen. Voordat men langs de kant weet wat er is gebeurd staat het al 3-2. Lierop moet wederom in de achtervolging na een voorsprong, zoals tegen SVSH ook het geval was, en doet dat met drie verse krachten: Tijn van Nuenen, Tim Swinkels en Rob Kornuijt moeten als invallers de meubelen gaan redden.

Dit lijkt even ook nog te gebeuren. Vijf minuten voor tijd krijgt Lierop weer een vrije trap. De doelman ziet er niet goed uit en Hidde kan uit de goede voorzet van Bart binnenkoppen: 3-3. Langs de kant wordt er gedacht aan een slotoffensief van de Rood-Witten (althans door de uitsupporters), maar voordat de gedachte goed en wel geformuleerd is kan hij alweer de prullenmand in. Uit een voorzet wordt de in de eerste helft stabiele Lieropse defensie voor de vierde keer gepasseerd: 4-3. Ondanks een berg aan extra tijd, gedacht wordt dat Danny Makkelie de scheids van dienst was, weet Lierop niet meer tot scoren te komen.

Een vervelende verliespartij in Maarheeze, die ervoor zorgt dat de blik op de ranglijst voor Lierop weer naar beneden moet. Defensief is er de tweede helft te veel fout gegaan, aanvallend was de uitploeg vaak niet in staat de vrije man te vinden. Weinig aansluiting vanuit het middenveld en gemiste scherpte bij standaardsituaties hebben de rest gedaan. Lierop blijft door de nederlaag op 14 punten staan en bezet de 8ste plaats, met tien punten meer dan hekkensluiter DESM en drie meer dan de nummers 11 en 10, FC Cranendonck en SSE. Komende week geen voetbal maar wel Kaauw Voetjes, die een uitgebreid carnavalsprogramma hebben. 5 Maart gaat de competitie weer verder, dan speelt Lierop thuis de lastige wedstrijd tegen nummer drie RKMSV. Tot dan!

(hieronder tevens een verlaat verslag van de thuiswedstrijd tegen SVSH)

SVSH wint ook tweede uitvoering van derby en laat Lierop puntloos achter

Zoals eerder dit seizoen wordt de nieuwe seizoenshelft afgetrapt tegen SVSH. De ploeg uit de Hei wist in september nog met 4-2 te winnen ondanks een vroege voorsprong voor Lierop. Een klein half jaar later doen ze zelfs mee om de titel in de 4de klasse E, terwijl Lierop met 11 punten minder op een plek in de middenmoot staat. Kans dus op eerherstel en een knappe zege.

Zoveel kansen als in de uitwedstrijd zien we echter niet op sportpark de Renkant. De thuisploeg heeft met een vijfmans-verdediging gekozen voor het spiegelen van de opstelling van de tegenstander. Het biedt defensief zeker meer stabiliteit; kansen zijn, ook voor SVSH, zeldzaam ondanks het veldoverwicht dat de uitploeg optisch heeft. Na wat speldenprikjes voor beide doelen, is het toch Lierop dat als eerste toeslaat. Een doelpoging van Tijn wordt gekraakt, maar komt voor de voeten van Hidde terecht. Die weet wel raad en haalt uit, ziet zijn schot aangeraakt worden en achter de doelman belanden: 1-0. SVSH gaat vervolgens nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Han redt op een uithaal en komt even later goed weg na een miscommunicatie met Bart. Slechts luttele seconden voor de rust gaat het echter nog fout. Na een corner van Lierop komt de Hei er razendsnel uit middels een messcherpe counter. Deze wordt vakkundig afgemaakt: 1-1. Een zuur gevoel voor de Rood-Witten, die een prima eerste helft spelen tegen de huidige nummer twee op de ranglijst.

De tweede helft begint SVSH echter een stuk feller en uiteindelijk ook beter. Na een aantal kansen waarbij reddingen van Han noodzakelijk zijn, maakt de uitploeg er 1-2 van. Dat doen ze op wonderschone wijze: vanaf de linkerkant krult een van de aanvallers de bal prachtig in de verre hoek. Lierop gaat in de achtervolging met nieuwe aanvallende impulsen: Tim Swinkels, Thijs van Heugten en Bas van de Wittenboer komen erin en moeten de gelijkmaker gaan forceren. Er volgen in de slotfase nog een aantal kansen aan weerszijden, maar tot scoren komen beide teams niet meer. Eindstand: 1-2.

Geen slechte wedstrijd, wel een nederlaag. Het kan soms hard zijn in de voetballerij. SV Lierop speelde grote delen sterk tegen de nummer twee, maar kan niet anders dan constateren dat SVSH als ploeg op dit moment verder is. Het is tevens de eerste van een aantal lastige wedstrijden, met op basis van de ranglijst de wedstrijd tegen Maarheeze als uitzondering. Dan moeten de punten dus gepakt gaan worden!