Bonte avond 2018 kan de boeken in als toch wel een redelijk unieke. Aan de ene kant positief door de Lieropse inbreng die na de oproep van vorig jaar door voorzitter Thieu van de Boogaart duidelijk succes had en aan de andere kant het unieke gegeven dat je nog vele bonte avonden zult moeten bezoeken om een kletser tegen te komen die zo slecht is. 

De rest van de avond was overigens heel vermakelijk en op momenten zelfs super.

Zoals gebruikelijk was het de jeugd die na de opening door prins Piet en voorzitter Thieu een korte en leuke act bracht. De meisjes hadden zich deze keer van de jongens gescheiden. Zij dansten in zwart-wit waardoor een leuk effect ontstond waarna de jongens stoer hun dans met hoed en zonnebril begonnen om na een uitkleedpartij te eindigen met het zwanenmeer.

Vervolgens kondigde de perfect presenterende Kim Hesius de eerste volwassen act aan: ‘Twee aardige snuiters’. Hoe simpel het kan zijn bewezen de snuiters Dirk Hesius en Thijs van Heugten. Zij besloten vorig jaar na de oproep van Thieu om mee te doen en eigenlijk zou Tom van Lieshout ook meedoen maar die moest zo nodig bruidegom worden. Door het googelen naar: ‘Tips om voor de eerste keer mee te doen aan de Bonte Avond in Lierop’ kwamen ze aan hun ideeën. En met succes! De laatste tip was ‘Hou ‘t kort’ en dat deden ze. Volgend jaar met Tom? We verheugen ons er nu al op.

Met RuPaul’s ‘Sissy That Walk’ gaf Demarrage weer eens aan dat ze niet op de Bonte Abonden mogen ontbreken. Tom met zijn vijf meiden lieten de bezoekers weer volop genieten van hun danskunsten.

Het enige buitendorpse optreden dat goed was kwam van Duo Vreemd. Ze hadden zich goed voorbereid. ‘Bijna’ Volendammer Tom was een dankbaar persoon om in de ‘plas’ gezet te worden door het duo met zijn weinig succesvolle optreden met broer Bert tijdens de kennisquiz ‘5 Golden Rings’ op SBS 6. Ze persifleerden o.a. Lee Towers en met een speciaal door Frans Bauer geschreven lied werd elke avond een bezoekster gelukkig gemaakt. Jammer dat ze te lang door bleven gaan met de lala-nummers die overigens door het publiek wel volop meegelald werden, anders zou hun optreden nóg beter geweest zijn.

Na Duo Vreemd was het de beurt aan kletser Grardje Boemel. Hij begon goed met zijn interactie met het publiek. Zijn vervolg was vooral ‘gemakkelijk’ voor hem. Plaatsnamen door het publiek laten noemen en dan in ‘zijn’ krant moppen voorlezen. Zaterdag minder grof dan vrijdag volgens ingewijden.

A Capella mocht natuurlijk niet ontbreken met een echte Prins bij de club. Prins Piet zong zelfs met hen mee. Eric Hesius, sinds een poos ook lid, praatte de nummers aan elkaar en stelde zijn collega-zangers, waaronder ook hun nieuwe voorzitter Klaas Wubs aan de bezoekers voor. Hun optreden werd afgesloten met het lijflied van Prins Piet de 4e ‘Hey goade mee’.

Na de pauze opende Demarrage het tweede deel van de avond met weer een mooie dans waarna de al eerder besproken kletser van zich liet horen met zijn Yell ‘soep soep soep, ballen ballen ballen’. Hoe verzin je het?

Hierna was het gelukkig weer tijd voor een vervolg van Lieropse talent. De bezoekers van de Bomte Avond werden door Anne Hesius en Margot Melgers uitgeroepen tot fans van Nick en Simon die op de speciale fandag van hen kwamen genieten van hun idolen. De grootste fan werd natuurlijk uit de zaal gehaald: bruidegom Tom. Hij is echt ‘dol’ op Nick en Simon en dat liet hij weer eens duidelijk blijken. De ‘ooit’ voor Nederland op het songfestval uitgekomen Volendamse Maribelle – in de persoon van Lonneke van Seggelen – was op deze fanclubdag speciaal naar Lierop gekomen om het duo te bezingen. Een mooie opmaat naar het laatste optreden van weer een nieuwe Lieropse groep bestaande uit Lotte van Lieshout, Hetty van den Burg, Bert van Heugten en Bert en Jan jr van Lieshout.
Het werd de klapper van de avond. Weer is het Jan ELL van Lieshout gelukt om met zijn initiatief en ideeën jongeren op het podium te laten stralen. Als bouwbedrijf van der Zanden uit Lierop werden de vreemdste taferelen uitvergroot in beeld gebracht. Met hun prachtige mimiek, mooie zang, scherpe teksten en woordspelingen werd het genieten van het begin tot einde.

Al met al mooie avonden onder de weer mooie klanken van de Koepelbloazers.

Zie de foto’s van onze Slaponlinefotograaf.