‘Wie verre reizen doet, kan veel verhalen’.

De zomertijd is bij mannenkoor A Capella op zondag 29 oktober afgesloten met een inspirerende en klankvolle dagreis “Wie verre reizen doet, kan veel verhalen’. Het programma van de dagreis naar de eeuwenoude stad Grimbergen (B) kenmerkt zich met het muzikaal opluisteren van de  H. Eucharistieviering in de imposante kathedraal van de ‘Abdijkerk van Grimbergen’.

Na de viering dankt pastoor en  prior Johan Goossens openhartig het buitenlandse mannenkoor A Capella uit Lierop voor het samen (muzikaal) vieren en bijwonen van deze bijzondere Eucharistieviering en het verzorgen van het miniconcert.

Onder een aandachtig gehoor heeft Abt Erik De Sutter tijdens de rondleiding aandacht geschonken aan zijn roeping, het leven en werken van de Norbertijnen. De geschiedenis van de Abdijkerk en Biermuseum is nog nader toegelicht door een tweetal gidsen. Natuurlijk kon het ‘klankje’ bij  het bekende ‘Grimberger’ drankje of frisje met de (ere)gasten in de herberg niet achterwege blijven.

De inwendige mens is een mooi moment om ’s avonds deze sprankelende dag nog eens de revue te laten passeren. “Wie verre reizen doet, kan veel verhalen’ met deze woorden dankt het bestuur de genodigden voor de grote betrokkenheid, het enthousiasme, de klankvolle gezangen in de viering. En… de bereidwilligheid om achter de schermen ook een stevige hand uit de mouwen te steken om alles verantwoord te laten verlopen.

Onder de klanken van ‘Hee gaode mee‘ is het gezelschap ’s avonds met een exclusieve citybus weer teruggereden naar de Koepelkerk in Lierop.

Zie de foto’s van Jan Dijstelblom.