Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 14 december in Someren over het regionaal bedrijventerrein op Lungendonk en Varenschut dienden de Gemeenschapslijst en LSH een motie van afkeuring in tegen wethouder Louis Swinkels.

Deze motie werd verworpen met negen stemmen tegen en acht stemmen voor. Dat is niet het enige wat die avond op tafel werd gegooid.

De partijen Wij Zijn Someren/VVD, Leefbaar Someren en Someren Voor Elkaar dienden een amendement in om te komen tot de verkleining van het zoekgebied naar een regionaal bedrijventerrein lop Lungendonk. Deze motie is aangenomen.

Het oorspronkelijke plan van het zoekgebied voor een regionaal bedrijventerrein lag op 150 hectare, verspreid over Lungendonk en Varenschut. De partijen hadden verschillende standpunten over dit terrein. Na de commissievergadering van 29 november leek het alsof alle partijen, op de CDA na, allemaal de realisatie van het bedrijventerrein tegen waren.

Nu is er een wijzigingsvoorstel ingediend en aangenomen met negen stemmen voor en acht stemmen tegen. Hierbij wordt het zoekgebied verkleind met 50 hectare. De grens wordt in dit scenario bij Lungendonk getrokken.

Het amendement van Wij Zijn Someren/VVD, Leefbaar Someren en Someren Voor Elkaar lijkt voor de partijen Gemeenschapslijst en LSH een niet onderbouwd en ondoordacht plan.

Bron: Siris dat ook onderstaand filmpje maakte…