Van Harrie van de Sanden kregen we onderstaand bericht…

“In het groene hart van Lierop ligt de voormalige eeuwenoude kerkhofmuur met een fraai uitzicht op het open plein met de monumentale Koepelkerk. Het centrum wordt gevormd door een natuurlijk en verrassend beeld van boomsoorten, groene partijen in een vanzelfsprekende eenheid met het monument ‘Vele handen maken dit park weer tot leven’, een fraai gelegen park met rustieke wandelpaden naar het hart van Lierop, met een aantal historische gebouwen, karakteristieke boerderijen en herenhuizen. Lierop, een echt Brabants dorp waar je niet omheen kunt.

Met vele krachten en vlijtige handen is en wordt door vrijwilligers meegewerkt aan het onderhoud en behoud van deze karakteristieke bezienswaardigheden. Vanuit de samenleving draagt het Rabo ClubSupport en verder Voeg- en Gevelreiniging Looijmans Lierop hierin een belangrijke support, naast de sympathisanten vanuit de samenleving. 

De Evenementenstichting Lierop 825 boort diverse initiatieven aan voor financiële ondersteuning, om onderhoudswerkzaamheden aan de monumenten te kunnen realiseren. In de herfstperiode van dit jaar gaat de aandacht uit naar het reinigen van de historische kerkhofmuur tussen de Van Dongenstraat en de Florastraat te Lierop”.

Foto: Willy Looijmans druk in de weer met het reinigen van de historische kerkhofmuur. Foto Harrie van der Sanden.