Iets minder dan een maand voordat de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” op zondag 1 september op gang geschoten wordt prijken er steeds meer bekende BN-ers op de deelnemerslijst. Duizendpoot ERIC CORTON is zowel bekend als zanger, acteur, presentator en discjockey bij 3-FM. Hij fungeert als ambassadeur voor het Rode Kruis. Eric is een fanatiek fietser die regelmatig colums schrijft voor het wielerblad Bicycling.

De singer-songwriter, acteur, musicalacteur en rockartiest LUCAS HAMMING werd vorig jaar aangestoken door het wielervirus. Hij kijkt er graag naar en gebruikt de koers zelfs als hij zijn liedjes schrijft. Zijn single Never Let You Down ontstond terwijl hij op de fiets zat.

JAAK HANEGRAAF is een voormalig prof die op 20-jarige leeftijd in zijn debuutjaar de nationale titel al veroverde. Hij won de Amstel Gold Race, droeg enkele dagen de gele leiderstrui in de Tour waarin hij ook de rode sprinttrui won. Als zaakwaarnemer van diverse wielertoppers is hij nog steeds hecht betrokken bij de wielersport.

Uit het Limburgse America komt THEO JOOSTEN die als sologitarist bij Rowwen Hèze al 33 jaar actief is in de muziekwereld. Daarnaast heeft hij een eigen bedrijf dat een brug wil slaan tussen muziek en bedrijfsleven. Theo is ook een verwoed toerfietser.

Tien jaar reed hij als beroepsrenner en tegenwoordig fietst AAD VAN DEN HOEK zijn ritten op zijn thuisterrein het mooie Goeree-Overflakkee. Bij de Olympische Spelen in München veroverde hij met zijn landgenoten de bronzen medaille op het onderdeel ploegentijdrit. Tijdens zijn vier Tourdeelnames fungeerde hij vooral als knecht in de legendarische Raleighploeg.

Zie eventueel ook eerdere berichten.

Maandag 22 juli
Vrijdag 5 juli
Dinsdag 30 juli