De lijst van bekende landgenoten die deelnemen aan de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” wordt steeds langer. Ex-renner MICHAEL ZIJLAARD is in de periode van de Tour de France regelmatig te gast geweest bij het wielerpraatprogramma “Tour du Jour.” De algemeen manager van het pro-continentale Roompot-Charles is de echtgenoot van voormalig Olympisch kampioene Leontien van Moorsel die in haar jonge jaren nog in startplaats Lierop won. De Nederlandse beatgroep THE KIK brengt op geheel eigen wijze muziek uit de jaren zestig. Zanger Dave von Raven is een enthousiast wielerliefhebber die met zijn band ook een seizoen lang als huisband optrad in “De wereld draait door.” In 2016 werd er in hun “wielernest” Oploo een monument onthuld voor de broers PIET, FONS en JAN VAN KATWIJK. Ze zijn alle drie succesvolle profwielrenners geweest wat een unicum is in de Nederlandse wielerhistorie. Ook de zoon van Jan ALAIN en schoonzoon BRAM SCHMITZ (beiden ook als prof gefietst) komen aan de start van de TDOBC. De broers van Katwijk zijn nog steeds volop betrokken bij de wielersport als organisator of binnen een begeleidingsteam. SYB VAN DER PLOEG is het meest bekend als zanger, componist en liedjesschrijver. Met zijn band de Kast en het nummer “In neije dei” scoorde hij in de jaren negentig een regelrechte hit. Ook had hij enkele jaren geleden nog de hoofdrol van Jezus in The Passion.

De Vlaamse ex-prof RUDY PEVENAGE werd in zijn actieve wielerjaren de “Rosse van Moerbeke” genoemd. In de Tour van 1980 droeg hij de gele leiderstrui, won hier een etappe en het puntenklassement. Later werd hij bekend als ploegleider van Jan Ullrich bij Telekom.

Acteur en regisseur FRANK LAMMERS komt oorspronkelijk uit het buurdorp Mierlo en is een echte wielerliefhebber. Eén van de redenen om ook mee te werken aan de Sint Willebrord Sessies. Momenteel staat hij volop in de belangstelling door zijn hoofdrol in de reeks “Undercover”. Hij is vrijwel dagelijks op TV te zien in de reclamefilmpjes van de supermarktketen Jumbo.

Een andere deelnemer uit de regio is ROB SCHEEPERS uit Sterksel. De comedian en tonproater tijdens de carnavalsperiode staat vooral bekend om zijn onvervalste “one-liners”. Die waren ook te zien en te horen in de TV-serie “Paboem Patsss.” Vorig jaar baarde hij opzien door in de TDOBC van start te gaan in een origineel Café de Colombia-shirt. Een vooruitziende blik met het oog op de Tour?

Landelijk bekend is ook HENK ANGENENT die als marathonschaatser de tot dusver laatste Elfstedentocht in 1997 won. De spruitjeskweker uit Woubrugge beoefent naast het schaatsen ook het wielrennen en skeeleren.

NIEK MURRAY is de rechterhand van Pinkpopbaas Jan Smeets. De wielerfan is al 15 jaar werkzaam als eventmanager bij het Buro Pinkpop. De aankomst van de TDOBC is zoals bekend in Landgraaf op het Pinkpopterrein.

Meer informatie over de ludieke toertocht op zondag 1 september is te vinden op http://www.tdobc.nl

Zie eventueel ook onze eerdere berichten…

Maandag 22 juli

Vrijdag 5 juli