Slaponline levert inmiddels al weer 16 jaar haar bijdrage in de verbinding van de Lieropse samenleving door ELKE dag o.a. nieuws te brengen over Lieropse aangelegenheden. Van Nirwana- tot Koepelzangersnieuws, van zaalvoetbal tot berichten van Lierop Leeft, van een verloren knuffel tot een aanbod van tickets van een Lierops evenement, van een overlijdensbericht tot een verslag van de Bonte Avond, kortom, alles wat Lierop bezig houdt komt voorbij als je slaponline volgt. Commercieel is de site nooit geweest. De kosten worden gedekt door het jaarlijkse Jeu de Boules toernooi waarvan de meeropbrengst ook nog eens naar een goed doel gaat.
Het enige wat steeds meer een probeem werd is de software van 16 jaar geleden waarop de website draait. Hoe lang deze software nog ondersteund wordt is een steeds groter risico voor het voortbestaan van de website geworden. Bovendien was de automatische koppeling aan social media met de huidige site niet mogelijk, wat inhield dat Facebook sinds de invoering van Facebook bij slaponline (april vorig jaar) apart van de site van alle nieuws voorzien moest worden. Veel werk dus.
Daarom hebben we besloten om een nieuwe website te bouwen met een uitbreiding aan functionaliteiten, zonder dat dit ten koste gaat van de uitstraling waarvoor we een goede reden hebben om deze te handhaven. Ook de eenvoud is erin gebleven, tante Bertha hoeft niet te vrezen!
De nieuwe website is zo gebouwd dat alles op alle apparaten even goed te bekijken zal zijn (mobiel, tablet, PC, laptop enz.). Ook de Facebookerichten zullen automatisch gekoppeld worden en er kan zelfs vanuit de website gedeeld worden met social media. Zie hieronder de nieuwe homepage…

Meerdere screenshots van de nieuwe site staan in de slapgalerij.

Op dit moment zijn we bezig om de pagina’s te vullen. Deels met items van de oude site waarbij het archief op de oude site blijft staan. We linken hier naartoe voor het geval dat iemand nog iets wil terughalen.
Voor wat betreft de bezoekersaantallen van de website zijn we uiterst tevreden. We hebben nog steeds geen dorpssite gevonden die aan deze aantallen kan tippen (per dag rond 1000 bezoekers en 2500 pageviews). Ook het sinds april vorig jaar ingestelde Facebook begint een steeds groter bereik te krijgen. Op dit moment hebben we hier al 454 volgers wat met 2300 Lieropse inwoners bijzonder hoog scoort in het jargon. Met dank aan onze lezers.
We doen ons best om de nieuwe website in april life te zetten. Voorlopig doen we het nog met de 16-jarige.