Even wennen aan de nieuwe opzet van het terrein, maar eenmaal binnen is het meteen genieten. Stralend zonnetje en de eerste twee bands krijgen volop aandacht.

Edelhout en Ramkot rocken er stevig op los en de sfeer zit er al meteen goed in. De temperatuur in de Multitube stage loopt inmiddels al aardig op. Maar er wordt toch al flink gedanst op de jaren 90 rock van The 3 Eyed Kids.

Afwisseling is belangrijk op het Tuinfeest dus na deze 3 harde bands volgen 3 wat “softere” bands. Andere muziekstijlen.

The Vices hebben een beetje pech dat ze een Nederlandse band zijn. Kwamen ze uit Engeland of Amerika hadden ze ongetwijfeld internationaal succes gehad. Hun Britpop en fanatieke presentatie maken dit tot een goed optreden. Het publiek kwam nog niet helemaal los maar dit heeft waarschijnlijk met het vroege tijdstip te maken.

Ook Eut maakte indruk, zowel met de muziek als ook met een uitgekiende lichtshow. Het oog wil tenslotte ook wat.

Kovacs is de rustgevende factor dit Tuinfeest. En heel goed ontvangen door het publiek. Een uitstekende zangeres met een mooie karakteristieke stem en een band met uitstekende muzikanten zetten een goede strakke set neer. Momenteel treden ze meer op in het buitenland dus we hadden mazzel ze in Lierop aan het werk te zien,

Ondertussen is het ook weer langzaam aan etenstijd. Alle vreettentjes staan dit jaar keurig in een rij. En zoveel keus, je kan ieder uur iets anders eten. In de borreltuin is het ook gezellig druk, Guus draait alweer de mooiste plaatjes en er wordt volop gedanst.

Peter Pan Speedrock is duidelijk de publiekslieveling vandaag. Nog steeds mateloos populair en het publiek wordt wild. We zien ze waarschijnlijk snel wel weer terug op het Tuinfeest. En Dikke Dennis was ook weer in topvorm.

Waarschijnlijk gaan niet alle PPS fans naar de tent waar Kraantje Pappie begint. Zij genieten liever nog even na onder het genot van een biertje. Maar toch was de tent helemaal vol tijdens het optreden van Kraantje. Al vanaf het eerste nummer was het één grote feesttent, een bewijs dat nederlandstalige rappers ook op het Tuinfeest thuishoren.

Maar de climax van vandaag was ongetwijfeld Wolfmother. Zanger Andrew is momenteel het enige lid van de band. Tijdens zijn optredens speelt hij met lokale uitstekende muzikanten. In Lierop met de Paceshifters die eerder deze avond zelf al een energiek optreden gaven op dit Tuinfeest. Maar ze hadden nog genoeg energie over en Wolfmother klonk als een al jaren ingespeelde band. Andrew is een uitstekende zanger, gitarist en entertainer. De vonk sloeg over op het publiek en zo was dit een perfecte afsluiter van een succesvolle, afwisselende Tuinfeest vrijdag.

Ton

Zie ook de foto’s van vrijdag van ons slaponline team.

Zie eventueel ook de livestream van Studio Tuinfeest door Siris.