Koen Sijbers schreef namens het ‘bouwgilde’ op de website van Lierop Leeft voor de werkgroep Wonen een verslag over de lange weg naar een starterswoning…

“Sinds 2018 zijn wij, ‘’CPO het bouwgilde III’, bezig met het realiseren van onze eerste eigen woningen in Lierop. Sinds 2018? Klopt, het heeft allemaal heel wat voet in de aarde gehad. Op het moment van starten waren we met een totaal andere groep als de groep die nu overgebleven is. Dit komt ook mede door de huurwoningen die in 2019 gerealiseerd zijn door Wocom. Het was lang onduidelijk waar wij konden gaan bouwen en uiteindelijk heeft de gemeente de kavels aan de Vendelier aan ons toegezegd. Het bouwgilde mocht hier 6 starterwoningen gaan realiseren. Mooi! Dan zullen we eens gas gaan geven, was de gedachte. Het bleef ook lang bij de gedachte.

Inmiddels zijn we al in 2019 aanbeland en staat er nog steeds niets op papier. Er is nog steeds niets concreet. Het bouwgilde zit inmiddels behoorlijk op hete kolen en er moet iets gaan gebeuren anders wonen we over 5 jaar nog steeds allemaal thuis. Niet geheel volgens de normale werkwijze zijn we toch maar ‘’gewoon’’ begonnen. Een architect gezocht. Hij heeft binnen een paar weken de tekeningen van onze toekomstige woningen gemaakt waarmee wij wat druk wilden neerleggen bij de gemeente. Druk neerleggen bij de gemeente dat valt niet mee. We kregen te horen dat wij zelf maar in gesprek moesten gaan met de bewoners van de wijk om onze bouwplannen kenbaar te maken. Een eerste gesprek volgde. Het was een open en eerlijk gesprek waarbij onze toekomstige buren onze plannen niet zo zagen zitten. Vervelend, wat nu? Toch maar naar de gemeente die ons op hun beurt weer terug verwees naar de buurt.

Lees HIER het hele verslag op de website van Lierop leeft.