Dilia Blok had Mark van Horik gevraagd of hij in Lierop op Koningsdag onderdeel wilde zijn van een actie van Dilia waarbij ouderen in Someren, de Hei, Someren-Eind en Lierop verwend zouden worden met een soort concert voor de ouderen.

Mark wilde dit namens Evenementen Nirwana in deze festivalloze periode natuurlijk – samen met Doretti – graag in Lierop organiseren en benaderde vervolgens de Dilemma’s en de Trekzakken. Bovendien werd in het kader van de landelijke actie “Zingen voor Saamhorigheid” André van Duin in Lierop verwacht voor een optreden, maar dat ging op ‘t laatst niet door. Niet getreurd volgens Mark want de Dilemma’s (Nannerl van Asten en Fridy Maas, bekend van de Wibra’s) en de Trekzakken waren er wel en zij waren zeker zo bekend voor de bewoners van Henricushof en gasten van het eetpunt! Publiciteit van tevoren werd niet op prijs gesteld vanwege de situatie met het virus waarbij voldoende afstand van elkaar nodig is.

Van beide optredens genoten de mensen, die achter de ramen of rondom het binnentuintje op afstand van elkaar toekeken en luisterden naar herkenbare liedjes uit hun tijd, ten volle. Bij een heerlijk zonnetje werd het een bijzonder gezellige middag voor de bewoners en vrijwilligers, maar zeker ook voor de ‘artiesten’.

Iedereen kreeg namens Nirwana een mooie bos bloemen uitgereikt door Doretti. Ook Resi Wubs had tussendoor namens het Oranjecomité Lierop nog een lekker zoet taartje van ’t Taarten Theater aangeboden aan alle aanwezigen. 

Het bemoedigend slotwoord was voor burgemeester Dilia Blok die samen met alle wethouders ook een bezoekje bracht aan Lierop. Zij deden gezellig mee met de Dilemma’s getuige het filmpje wat we maakten van de afsluiting van het miniconcert.

Een Koningsdag die voor de aanwezigen niet snel vergeten zal worden.

Zie HIER de totale film die Rob Fritsen hiervan voor Siris maakte.

Foto’s van Rob Fritsen en Peter Maas staan nu in onze slaponline fotogalerij.