Het Nirwana Tuinfeest vierde onlangs een jubileum, Eurosjopper ook en nu viert Peteyfest de 10de editie, want als er in Lierop een festival georganiseerd wordt dan wordt dat serieus aangepakt. Ondanks een enkele onjuiste berichtgeving dat de organisatie in professionele handen komt  blijft ook het Peteyfest in de toekomst weer georganiseerd worden door een enthousiaste groep vrijwilligers. Ook dit jaar weer 2 dagen waarbij de vrijdag kan worden gezien als het voorspel. Het grote gebeuren start op zaterdagmiddag en de talrijke bezoekers kunnen kiezen uit 4 tenten waar de bassen overuren maken. Uiteraard gaat de grootste aandacht naar de mainstage maar de overige dansvloeren hebben over klandizie niet te klagen. Peteyfest zit nu een aantal jaren op de huidige locatie en ieder jaar worden er wel weer verbeteringen aangebracht. Het middenterrein is weer sfeervol ingericht en de dance area’s, eettentjes, muntenverkoop, barren en toiletten zijn makkelijk te bereiken. Niets massaals maar gemoedelijk en gezellig. De licht- en lasershow wordt ieder jaar indrukwekkender. Ook nu zijn er kosten noch moeite gespaard en maakt de combinatie van opzwepende muziek en lichteffecten een verpletterende indruk. Wanneer het weer dan ook nog volop meewerkt dan kan de sfeer niet meer kapot en zijn er louter lachende gezichten te zien.
Omdat uw verslaggever al redelijk op leeftijd is moet hier geen analyse van de muziek verwacht worden. Maar de jeugd genoot van de vele remixen, de afwisseling in De Cave of het vinyl wat ook weer in ere hersteld is. Peteyfest heeft nooit een probleem gehad met veelvuldig drugsgebruik of overlast hiervan. Maar toch werd er uitgebreid voorgelicht en was zelfs wethouder Gonny van Bussel aanwezig om te adviseren. Alleen maar positief, want wat goed is moet goed blijven. Helaas gingen soms de opsporingspraktijken van de dominant aanwezige security te ver maar dat was dan ook het enige minpuntje van deze 2 dagen.
Het was dus weer een zeer geslaagd Peteyfest. Programmering was goed, inrichting was goed, voldoende eten en drinken, lichtshow indrukwekkend, regelmatig zonnetje, blije mensen. Zo blijft de organisatie gemotiveerd en is er ongetwijfeld de komende 10 jaar ook een Peteyfest in festivaldorp Lierop.

Zie foto’s in de galerij.