Verschillende Lieroppenaren deden afgelopen weekend mee aan de 58e editie van de Kennedymars.
Onder hen Bart Megens die voor de eerste keer de 80 km liep om geld op te halen voor het KWF.
Hij slaagde daarin volledig want hij liep ‘m uit en haalde daarbij tot gisteren maar liefst ruim €11000,- op.

Wij feliciteren met Bart alle Lieroppenaren die deze Kennedymars tot een goed einde hebben weten te brengen.

Aan alles was goed te merken dat – na twee jaar afwezigheid – het eindelijk weer mocht. Het enthousiasme langs de route, de festiviteiten op het plein, de mooie lopersaantallen en het prachtige weer maakte deze 58e editie een groot feest!

Mini Kennedymars
Op zaterdagmiddag werd het weekend afgetrapt met de 49e Mini Kennedymars. 2220 lopers, ouders en begeleiders vertrokken om 12:00 uur voor de tocht van 8 kilometer. De Mini Kennedymars had dit jaar een piraten thema en de lopers konden na het ontvangen van de medaille even afkoelen met verschillende (water)spellen op het plein. Na het voltooien van de tocht konden de kinderen genieten van een live-optreden van DIEDE en werd het één groot feest op het plein.

Kennedymars
Op zaterdag vertrokken 1.750 lopers aan de 80 kilometer lange route door Someren, Asten, Deurne, Helmond en Mierlo. Op de route kwamen de wandelaars weer niets te kort dankzij de inzet van vele vrijwilligers. De Kennedymars had dit jaar een vernieuwing in de vorm van een eerste lus door Someren-Eind terug naar Someren, iets wat door inwoners en bezoekers op het plein erg werd gewaardeerd. Omwonenden en toeschouwers waren duidelijk ook blij dat de Kennedymars weer plaats mocht vinden, het enthousiasme en de toewijding langs de route was namelijk weer super!

Rondje Someren
Op zondagmorgen was tussen 6:00 en 7:00 uur de vliegende start voor het 26e Rondje Someren. 1005 lopers begonnen aan de tocht van 40 kilometer en maakten een prachtige start van de dag mee door de opkomende zon en het stralende weer. In lierop sloten de wandelaars aan bij de route van de Kennedymars om zo gezamenlijk de laatste 25 kilometer af te leggen.

Drukte in het centrum
Na de start van de Kennedymars werd het plein vrijgemaakt voor Q-Music The Party. In een vier uur durende show vermaakten de Dj’s het massaal toegestroomde publiek met allerlei hits. De gevarieerde jaarmarkt op zondag werd ook dit jaar weer drukbezocht. Zondag na de binnenkomst van de laatste loper was het nog lang gezellig op het plein door de muzikale aankleding van verschillende lokale bands.

Tijdens het weekend was goed te merken dat wandelaars, vrijwilligers en de inwoners van de gemeente Someren echt weer toe waren aan een Kennedymars weekend. Er heerste een uitgelaten sfeer, het weer zat helemaal mee en de lopers liepen met een lach op hun gezicht. De organisatie is heel blij dat het weer kan en bedankt alle wandelaars, bezoekers, sponsoren, toeschouwers en vrijwilligers voor de positieve reacties die zij dit weekend kreeg.

Volgend jaar is de 59e Kennedymars op 1 en 2 juli 2023. We hopen dan weer iedereen te mogen begroeten in Someren en er net zo’n feest van te maken als dit jaar!

Feiten op een rij:
• 1750 deelnemers 58e Kennedymars
• 1005 deelnemers 26e Rondje Someren
• 2220 deelnemers 49e Mini Kennedymars
• 1e Wandelaar Kennedymars, Remy van den Brand finisht om 05:27 uur
• 1e vrouwelijke wandelaar Kennedymars, Rageni Goeptar-Sewnarain finisht om 07:50 uur
• 1e Wandelaar Rondje Someren, Robin Van Dijk finisht om 11:16 uur
• Laatste loper, Evert Jan Broekers (liep het Rondje Someren)

Geniet thuis na van de Kennedymars
Bekijk alle foto’s en filmpjes van de Kennedymars via Facebook, Instagram, Twitter, YouTube en op www.kennedymars.nl. De filmpjes van Kennedy TV zijn geproduceerd door de Peelpioniers.